Lijsttrekker BVNL Zuid Holland krijgt steun van running-mate en wethouder Voorne aan Zee

“Wij streven naar drie zetels in een nieuw, realistisch rechts College.”

BVNL-Lijsttrekker voor Zuid-Holland, kieskring Rotterdam en Dordrecht, Peter van der Velden, wordt in op weg naar de Provinciale Statenverkiezingen gesteund door de eerste wethouder van BVNL in Zuid Holland, Tatjana Sormaz, die onlangs in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee in het College benoemd is.

Heel wat te kiezen
Hoewel de Provinciale Statenverkiezingen bij menigeen niet duidelijk op de radar staan, zijn deze verkiezingen wel degelijk van groot belang. Niet alleen beslist het provinciaal bestuur over vele zaken waar Nederlanders dagelijks mee te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van windturbines, de huisvesting van statushouders en het wel of niet onteigenen van boeren, daarnaast kiezen de Statenleden de Eerste Kamer, die op dinsdag 30 mei een nieuwe samenstelling krijgt. Hoe meer BVNL’ers er in de Provinciale Staten zitten, hoe groter onze invloed is op de Eerste Kamer, waar wet- en regelgeving wordt bepaald. Er valt dus nogal wat te kiezen op 15 maart!

Politieke aardverschuiving
Op 15 maart heeft Nederland de kans de gevestigde orde flink om de oren slaan door een politieke aardverschuiving te bewerkstelligen. Dit is hét moment, want volgens de laatste peilingen staan de regeringspartijen op een nieuw dieptepunt in de Staten. Peter van der Velden: “BVNL heeft een eerste wethouder in Zuid-Holland, nu is het tijd voor een Gedeputeerde. Met een ijzersterke lijst willen wij drie zetels halen en met BVNL optreden als spil in een realistisch rechts bestuur.”

“Wij willen dat het beleid van Zuid Holland rigoureus wordt gewijzigd. Er is geen stikstofprobleem, de onteigening van boeren moet stoppen en de drang en dwang van gemeenten voor het plaatsen van windmolens en het huisvesten van dit jaar allen al tien keer zoveel statushouders in onze provincie moet stoppen. Onze inwoners en ondernemers staat het water inmiddels aan de lippen. Het kan zo niet langer.”

Van der Velden is ervan overtuigd dat BVNL de oplossing kan bieden voor deze problemen. “Met BVNL willen wij bruggen slaan en realistisch beleid maken in Zuid Holland, dat goed is voor onze boeren, onze burgers en onze ondernemers. Dat is in het belang van Nederland.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.