Friese Grite Wymenga-Kooistra kandidaat voor Provinciale Staten en Eerste Kamer

Advocaat en Statenlid van de Friese Provincialen Staten Grite Wymenga-Kooistra dingt zowel mee bij de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart, als bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer, op 30 mei. Op de provinciale kieslijst van BVNL is zij lijstduwer en op de Eerste Kamerlijst staat zij op plek vier.

In 2019 belandde Wymenga-Kooistra abrupt als nieuweling in de provinciale politiek, als resultaat van de vele Friese FvD-voorkeurstemmen. Enige turbulentie was er ook tijdens haar statenfunctie, wegens het in 2020 door Wymenga-Kooistra afstand nemen van het gedachtengoed van de landelijke FvD-partijleider. Die stap leidde tot het politieke afscheid van de partij en latere afscheiding van de provinciale FvD-Statenfractie. Wymenga-Kooistra ging verder als zelfstandig Statenlid.

Namens BVNL is Wymenga-Kooistra een vurig pleitbezorgster van een provinciaal optimale infrastructuur en toegankelijkheid. Om samen met een vitale economie het Friese welvaartsniveau voor de toekomst veilig te stellen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.