BVNL Zuid-Holland Zuid roept op tot ‘Realistische Alliantie’

Peter van der Velden, BVNL-voorman van Zuid-Holland Rotterdam en Dordrecht, doet een oproep tot samenwerking tussen realistische partijen in Zuid-Holland die de democratie, net zoals BVNL, ter harte nemen.

Het tij keren
“De kiezer staat bij BVNL uiteraard voorop, maar wij willen geen enkele partij bij voorbaat uitsluiten”, aldus Van der Velden. “Daarom willen wij nu al graag om de tafel gaan zitten met partijen om te bespreken hoe wij kunnen gaan samenwerken in het nieuwe college, na de verkiezingen.”

Van der Velden is helder in zijn boodschap en toenadering. “De huidige macht is op dit moment, as we speak, aan het vergaderen over hoe ZIJ na 15 maart 2023 verder gaan regeren. Dat betekent dus: Verplichte windmolens, nog meer boeren onteigenen van hun land en tot wel 10x meer statushouders toelaten. Ik wil bij deze alle partijen die vinden dat het huidig gevoerde beleid niet ten goede komt aan onze burgers oproepen, om op 15 februari naar het provinciehuis te komen, om daar gezamenlijk te bespreken hoe wij het tij kunnen keren.

Niets is onmogelijk
Overleg met andere partijen is essentieel volgens van der Velden. BVNL echte verandering teweeg brengen, maar daarvoor is samenwerking cruciaal. BVNL benadrukt daarbij nogmaals geen enkele partij uit te sluiten. “Bij BVNL geloven wij in de kracht van samenwerken en wij zijn er dan ook van overtuigd dat als wij onze krachten en visies bundelen, dat er iets moois kan ontstaan. Maar eerst, laten we beginnen met terug te gaan naar het ‘oude’ normaal.

BVNL is een nieuwe partij maar staat in de regio al op de kaart. In de gemeente Voorne aan Zee zit BVNL namelijk al in de coalitie. Tatjana Sormaz is wethouder geworden in Voorne aan Zee na de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Zij is nu ook de nummer 2 op de lijst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten Zuid-Holland Rotterdam/Dordrecht. Van der Velden: “Zolang wij naar elkaar luisteren en onze kiezers voorop stellen, in plaats van onze eigen mening of wil, komen wij er wel. Dan is niets onmogelijk!

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.