BVNL voor de Lange Weeren

Vooral jongeren, maar ook andere woningzoekenden, vinden maar lastig betaalbare woonruimte in Volendam en in de andere kernen van de gemeente Edam-Volendam. Dit landelijke thema is pregnanter in Edam-Volendam dan in de grote steden omdat het voortbestaan op de langere termijn van de kleine dorpen in het geding is, iets dat in de steden minder speelt. Bovendien mogen de grote steden onbeperkt bouwen, maar in het zogenaamde Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL) waar een groot deel van de gemeente Edam-Volendam ondervalt, mag nagenoeg niet gebouwd worden.

Behoud economische en sociale vitaliteit
BVNL-raadslid Saul Jonk: “Onze lokale afdeling van Belang van Nederland (BVNL) in Edam-Volendam, tevens coalitiepartner in het college van B&W, heeft zich sinds haar bestaan hard gemaakt voor de woningbouw in onze gemeente. Wethouder ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting, Marisa Kes, wordt door ons gesteund in haar strijd om woningbouw in de kleine kernen en in het bijzonder in de Lange Weeren, te kunnen realiseren. Na ons succes bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar, gaat BVNL zich bij de provincie nu ook inzetten voor onze lokale belangen zoals de woningbouw, de visserij, de boeren en de vele ondernemende burgers. Het behoud van de economische en sociale vitaliteit is van groot belang voor BVNL.”

Marisa Kes beaamt dit en stelt: “Het is belangrijk te weten dat de Provincie Noord-Holland een beslissende rol heeft bij het toestaan van woningbouw buiten de bebouwde gebieden, dus in het landelijk gebied. Stemmen op partijen die dat belang voor onze gemeente steunen, is daarom belangrijk. BVNL heeft mij bevestigd dat zij zich in Provinciale Staten hard zullen maken voor woningbouw in onze gemeente.”

“Het landschap, duurzame groei, woningbouw en economische welstand kunnen prima samengaan, Edam-Volendam bewijst dit al eeuwen, dus wij gaan ervoor!” aldus lijsttrekker Ennio R. Senese van BVNL Noord-Holland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.