BVNL stelt Kamervragen over nieuwe vluchtelingen in kleine Groningse stadswijken

Belang van Nederland springt middels Kamervragen in de bres voor bezorgde Groningers uit de stadswijken Gravenburg en De Held. In de tijdelijke containerwoningen kunnen na de zomer tweehonderd Oekraïense vluchtelingen worden gehuisvest. Maar de buurt wil weten: wie krijgen we terug als de Oekraïners weer naar huis gaan?

“Er is nul communicatie met bewoners, alles wordt zonder overleg rücksichtslos doorgevoerd. Je vraagt je zo langzamerhand af of Den Haag met haar vluchtelingen fetisjisme nog oog heeft voor de belangen van de oorspronkelijke bewoners”, aldus BVNL-Tweede Kamerlid Wybren van Haga, die door zijn Groningse kandidaat oud-Statenlid Robert Pestman, is gewezen op de ontstane situatie. 

Vragen van het lid Van Haga aan de Staatssecretaris van Asiel:

1) Deelt u de mening dat de mening van bewoners in steden en dorpen ertoe doet? 

Zo ja, waarom krijgen wij dan keer op keer berichtgeving uit den lande dat zorgen van bewoners worden genegeerd, nu weer in Groningen? Doen bezorgde bewoners er nog wel toe in politiek Den Haag? 

2) Hoelang bent u van plan vluchtelingen te plaatsen in containerwoningen in de stadswijken Gravenburg en De Held en welke mensen worden door gehuisvest na het vertrek van de Oekraïners? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Hoe gaat u om met de bezorgde Groningers en hoe neemt u de zorgen weg? Graag een gedetailleerd antwoord. 

4) Heeft u met uw vluchtelingen fetisjisme nog oog voor de belangen van de oorspronkelijke bewoners in dit land? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.