BVNL-lijsttrekker Zuid-Holland: “D66 schiet zichzelf in de voet door uitsluiting. Ruim baan voor een rechtse alliantie!”

“Heeft D66-partijleider Sigrid Kaag onbewust eigenhandig de weg vrijgemaakt voor een coalitie over rechts? Het zou zomaar kunnen, na haar uitspraken dat haar partij in de provincie niet wil samenwerken met BBB, Ja21 en PVV. Hiermee gooit zij wellicht haar eigen, progressief-linkse glazen in”, stelt Peter van der Velden, lijsttrekker van BVNL in Zuid-Holland.

Realistisch rechts
Van der Velden opperde onlangs dat het tijd is voor een coalitie van ‘realistisch rechtse partijen’ en ziet daarvoor in Zuid-Holland alle mogelijkheden en bereidheid bij andere partijen. “Dat D66 zich bij voorbaat bedient van dit soort retoriek moet zij zelf weten. Ik denk alleen dat ze het sentiment in de provincie niet helemaal goed aanvoelen. De afgelopen tijd hebben wij gesprekken gevoerd met alle partijen en de bereidheid tot samenwerking is groot. Dat lijkt mij een constructieve houding, die in het echte belang van onze provincie is.”

Volksvertegenwoordigers met hart en ziel
De Zuid-Hollandse lijsttrekker wijst op het succes dat zijn partij onlangs boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, waar BVNL de raad binnenkwam met twee zetels en bovendien een wethouder leverde. “De kiezer heeft ons rijkelijk beloond in Voorne en daar zijn wij ontzettend blij mee. Nederland heeft behoefte aan een klassiek liberaal geluid en volksvertegenwoordigers die zich met hart en ziel inzetten voor de burgers. Mensen zien dat BVNL dat doet. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat wij ook in Zuid-Holland na 15 maart snel met de andere partijen om de tafel zitten.”

Bestuur moet de burger dienen
Van der Velden, in het dagelijks leven buschauffeur, staat zelf middenin in de gemeenschap. Hij ziet dagelijks wat het D66-gedachtegoed doet met Nederland, juist omdat de partij van Sigrid Kaag zo ver van die gemeenschap af staat. “Er is geen echt contact met de mensen die met hun poten in de klei staan”, aldus Van der Velden. “Bij voorbaat al roepen dat je partijen uit gaat sluiten laat alleen maar zien dat je dus niet wilt begrijpen wat er echt speelt, of, nog erger, dat je je eigen agenda laat prevaleren boven die van de burger, die je zou moeten bedienen. Alle drang en dwang met betrekking tot de klimaatagenda die koste wat het kost moet worden doorgedrukt, de asielopvang, het wokisme dat er bij iedereen in geramd moet worden, de vernietiging van de boerenstand, mensen willen dat allemaal niet, maar daar heeft D66 geen oog en geen oor voor. Uitsluiten is natuurlijk makkelijker dan jezelf eens onder de loep nemen en je afvragen of je nog wel in het echte belang van Nederland bezig bent. Maar die boemerang komt een keer keihard terug. Dat zou zomaar eens op 15 maart het geval kunnen zijn.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.