BVNL bij het debat over de verkiezingsuitslag: schoon schip maken en Nederland herstellen

Wybren van Haga: “De kiezer heeft de plucheplakkers knock out geslagen. En de kiezer heeft altijd gelijk.”

Na 13 jaar kabinetten Rutte is Nederland doodziek. De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen illustreert dat Nederland snakt naar beterschap. De stem van de kiezer klonk luid en duidelijk. Het kabinet kan niet langer Oost-Indisch doof blijven.

Schrikbewind
De schandalen die de afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd onder de bezielende leiding van minister-president Rutte zijn legio. Met ieder jaar van zijn premierschap lijken ze groter en schrijnender te worden. De leugens over de burgerdoden in Hawija, de toeslagenaffaire, ‘functie elders’, het Groninger aardbevingsdrama en natuurlijk: de coronacrisis als pièce de résistance. We hebben inmiddels een stikstofcrisis, een energiecrisis, een zorgcrisis, een wooncrisis, een asielcrisis en een veiligheidscrisis. Ondernemers, kapitaal en gedesillusioneerde burgers pakken hun koffers. Letterlijk op de vlucht voor het schrikbewind-Rutte.

Maar genoeg is genoeg. Op 15 maart heeft Nederland aan de rem getrokken. De historische verkiezingsuitslag zou dit kabinet abrupt tot stilstand moeten laten komen. De socialistische revolutie die door deze coalitie wordt uitgerold moet stoppen. De tijd van politieke spelletjes, leugens en schandalen is voorbij. Dit linkse feestje is afgelopen. Het is tijd dat het kabinet het licht uit doet. In het belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.