Boer Nynke Koopmans lijsttrekker BVNL Wetterskip Fryslân

Boer Nynke Koopmans, raadslid in Tytsjerksteradiel, wordt lijsttrekker voor BVNL voor het Wetterskip Fryslân. Koopmans wil het Wetterskip in om de belangen van boeren te verdedigen. “Je ziet dat er steeds meer klimaatdrammers actief worden in het Wetterskip. Zij zorgen ervoor dat functioneel besturen, gericht op de kerntaken van de waterschappen, ernstig onder druk komt te staan”, aldus Koopmans.

Koopmans hekelt het criminaliseren van de boerenstand die massaal in verzet komt tegen de ridicule stikstofregels. “Alles lijkt erop gericht om onze vrijheid af te nemen. Door het wegjagen van de boeren, worden we afhankelijk van voedsel van andere landen. Daar wil ik mij, ook in het belang van onze kinderen, tot de laatste snik tegen verdedigen”, aldus de strijdlustige boerin. 

Provinciale Staten 
Koopmans staat voor BVNL ook op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen. “Met een vierde plek hoop ik zoveel mogelijk stemmen op te halen voor BVNL, zodat we het door Den Haag opgelegde stikstofbeleid in Fryslân tegen kunnen houden. Wij willen Fryslan houden zoals het is.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.