Begrip voor blokkade van Farmers Defense Force die BVNL-bus doet stranden

Farmers Defence Force is het absoluut oneens met de weigering door o.a. L1 bij het provinciaal debat en vroeg aandacht voor BVNL en hun hart voor de boeren. “Boeren zijn ondernemers en moeten kunnen blijven boeren, zij zorgen voor onze voedselzekerheid én goede export positie.”

Geen eerlijk verhaal
“De actie van Farmers Defence Force begrijpen wij dan ook. Iedere inwoner zou te allen tijden op een eerlijke manier geïnformeerd moeten worden over de mogelijke keuze van stemmen, dat is democratie. Doordat wij niet bij alle debatten zijn uitgenodigd, en soms wel uitgenodigd worden maar dan later toch worden geweigerd, krijgen mensen geen eerlijk verhaal. Dit is onacceptabel. Het schrappen van de stikstofregels is echt een speerpunt bij ons”, aldus Imke Emons, lijstrekker Limburg, die samen met haar team, Tweede Kamerlid Wybren van Haga, huisarts Rob Elens en Peter van der Velden, Lijsttrekker Zuid- Holland, met de BVNL-bus vast kwam te staan middenin Venlo, tussen protesterende boeren.

BVNL is ook fel gekeerd tégen wind- en zonneparken. Emons: “Windmolens veroorzaken overlast voor natuur en gezondheid, zijn horizonvervuilend, slecht afbreekbaar en belasten het stoomnet met wiebelstroom. BVNL zet in op kernenergie en waterstof, innovatie en klimaatadaptie en niet op windmolens zonder draagvlak. Het vol leggen van vruchtbare landbouwgrond met zonneparken om onrealistische ambities te halen is ook oliedom. Er is voldoende ruimte op daken van huizen en bedrijven voor zonnepanelen. Zonnepanelen op daken, koeien in de wei.”

Daarnaast verzet BVNL Limburg zich tegen dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers. “Inwoners van Limburg zitten hier helemaal niet op te wachten, die willen hun mooie provincie houden zoals het is. Zij willen niet overruled worden door het Rijk, met gedwongen huisvesting voor nieuwkomers. Dit ondermijnt de lokale democratie en het draagvlak in de samenleving voor mensen die echt onze hulp nodig hebben. De rek is er volledig uit en BVNL kiest daarom voor een directe stop op de instroom van nieuwkomers,” zegt Emons, die afsluit in haar eigen dialect: “Limburg verdeent beater!”

Weg met de wachtlijsten in de Jeugdzorg
BVNL hecht groot belang aan het versterken van de provinciale samenwerking op het gebied van de Jeugdzorg, waarbij enorme de enorme wachtlijsten dienen te worden weggewerkt. Ook de zorg voor ouderen moet goed én bereikbaar blijven. Daarnaast wil de partij de economie van Limburg versterken en de verkeersveiligheid verbeteren. “Zowel de A67 als de A2 zijn gevaarlijke wegen waar we wat aan moeten doen”, stelt Emons, die wijst op de vele ongelukken die plaatsvinden op deze wegen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.