Twee raadsleden Zaanstad beginnen voor BVNL

Twee raadsleden van PVV Zaanstad sluiten zich per direct aan bij de landelijke politieke partij Belang van Nederland, de nieuwe partij van Tweede Kamerlid en lijsttrekker Wybren van Haga. De raadsleden zijn Homme Heida en Koert Calkhoven. Zij zetten hun raadswerk voort onder de naam BVNL Zaanstad.

De motivatie voor het uittreden is volgens de beide raadsleden ontstaan door het ontbreken van een partijstructuur in zowel de landelijke, de provinciale als de gemeentelijke PVV. Ondanks jarenlange pogingen hier verandering in te brengen is dat niet veranderd, maar eerder slechter geworden.

Beide raadsleden noemen de ondersteuning vanuit de landelijke BVNL een verademing. Ze gaan met veel overtuiging aan de slag met het opstellen van een verkiezingsprogramma. Zaanstad staat voor een grote opgave en de huidige politiek in deze gemeente is absoluut niet in staat de enorme problemen op te lossen. Ze onderschrijven de uitgangspunten van BVNL volledig.

Van Haga enthousiast 

Vanuit Den Haag is door Wybren van Haga enthousiast gereageerd op het initiatief van de beide raadsleden in Zaanstad. “Onze partij groeit als kool. Mooi dat ons geluid nu ook gehoord wordt in de gemeenteraad van Zaanstad.” De nieuwbakken BVNL-woordvoerder Zaanstad Homme Heida voegt er aan toe: “We voelen ons nu al helemaal thuis in een organisatie die open staat voor onze ideeën over politiek, regionaal en landelijk.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.