Raadslid Nynke Koopmans sluit zich aan bij Belang van Nederland

Koopmans: “De agrarische sector, met hardwerkende ondernemers, wordt om zeep geholpen” 

De Friese melkveehoudster Nynke Koopmans, gemeenteraadslid in Tietjerksteradeel, sluit zich aan bij Belang van Nederland, de nieuwe partij van Tweede Kamerleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders.

Koopmans maakt zich zorgen over de koers van Nederland. “Feit is dat een gezonde agrarische sector, doelbewust vanuit politiek Den Haag om zeep wordt geholpen. Met Belang van Nederland is er een partij die opkomt voor hardwerkende ondernemers en dus ook voor boeren”, aldus de boer, die eerder namens de VVD Fries Statenlid en raadslid was. Ze stapte in 2019 uit die partij vanwege het VVD-standpunt over de stikstofproblematiek. Ze is daarna verder gegaan als onafhankelijk raadslid, namens de door haar opgerichte Partij voor de Boeren. 

Wybren van Haga is blij met zijn nieuwe aanwinst in Friesland.

“We willen mensen aan ons binden, die met hun poten in de modder staan. En dat kunnen we van Nynke in ieder geval zegen. Zij weet als boer als geen ander hoe Neerlands beste exportproduct in rap tempo de nek wordt omgedraaid, waardoor er straks ruim 600.000 banen op de tocht komen te staan,” aldus Van Haga, die afgelopen weekend, na de lancering van het startmanifest van BVNL, duizenden reacties vanuit het hele land heeft gekregen van mensen die graag wat willen doen voor Nederland. “Goede mensen, zoals Nynke, daarvan presenteren we er de komende tijd veel. En dat is nodig, want we willen in maart in zoveel mogelijk gemeenten meedoen, ook in Fryslân.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.