Oud-VVD-lijsttrekker Cor Schat sluit zich aan bij Belang van Nederland

Cor Schat, in 2018 nog uitgeroepen door de leden van VVD Dantumadiel / Noardeast-Fryslân als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar, sluit zich aan bij Belang van Nederland. “Al langere tijd krijg ik geen goed gevoel meer bij de VVD”, aldus Schat, die stelt dat de club van Mark Rutte nauwelijks nog opkomt voor ondernemend Nederland. “Vooral bij het midden- en kleinbedrijf geeft de VVD niet thuis.”

Schat krijgt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart een verkiesbare plaats bij BVNL Noardeast-Fryslân, de partij van Johan Talsma, die zich eerder deze maand aansloot bij de nieuwe partij van de Kamerleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders.

Schat haalde begin juni nog het landelijke nieuws, toen hij een petitie startte tegen de aanleg van nieuwe bruggen vanaf of naar de monumentale bolwerken in Dokkum. Dit omdat hij zich zorgen maakt over de ‘aantasting van het historische karakter van de Dokkumer bolwerken door het leggen van extra loopbruggen over de stadsgrachten.’ De petitie heeft al ruim 1600 handtekeningen opgeleverd.

Johan Talsma, fractievoorzitter van de in BVNL opgaande ELP NEF in de gemeente Noardeast-Fryslân, is blij met de komst van Schat. “Hij heeft een schat aan ervaring en enorm veel liefde voor onze regio,” aldus Talsma die veel enthousiaste aanmeldingen krijgt voor BVNL Noardeast-Fryslân. “Ons geluid gaat erin als Friese ketellaper.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.