Limburgs raadslid Imke Emons sluit zich aan bij Belang van Nederland

Imke Emons, raadslid in de gemeente Horst aan de Maas, maakt vanavond in de gemeenteraad bekend dat ze zich aansluit bij Belang van Nederland, de nieuwe partij van de Kamerleden Wybren van Haga, Olaf Ephraim en Hans Smolders. In mei van dit jaar stapte ze uit de VVD vanwege het coronabeleid wat die partij voorstaat.

Emons was vorig jaar één van de initiatiefnemers van klappen voor de zorg. Ook organiseerde ze de Heldenweek om zorgmedewerkers en andere ‘coronahelden’ in het zonnetje te zetten. “Maar nu voelen de landelijk opgelegde regels als een klap in ieders gezicht. Kijkend naar de niet uit te leggen maatregelen en de complete willekeur daarbij, kon ik niet met mijn geweten uitkomen voor de VVD, een partij die de zorg met rücksichtslose bezuinigingen compleet heeft uitgehold.” 

Lokale politiek

Bij Belang van Nederland krijgt Emons de ruimte om de lokale afdeling op te zetten en verder uit te bouwen: “Ik wil dat ondernemers weer mogen ondernemen en we weer trots mogen zijn op ons mooie Nederland.”, aldus Emons, die zich ondermeer wil inzetten op het verbeteren van de zorg en het bestrijden van de enorme woningnood. 

Kamerlid Van Haga is blij met een nieuwe BVNL-afdeling in Limburg: “Wij zijn de snelst groeiende partij van Nederland en het is fantastisch dat we met Imke nu iemand hebben in Limburg. Iemand die, door haar persoonlijke situatie (zoontje is chronisch ziek), bovendien grote affiniteit met zorg heeft”, aldus Van Haga.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.