Belang van Nederland krijgt eigen afdeling in gemeente Edam-Volendam

Na een gesprek met Belang van Nederland-voorman Wybren van Haga waren de leden van TND (Transparante Nieuwe Democratie) er snel uit. Zij zullen vanaf vandaag verder gaan als BVNL Edam-Volendam. Hierdoor krijgt de landelijke partij dus haar eigen afdeling in de beroemde gemeente.

,,Mannen en vrouwen met het hart op de goede plek”, zo omschrijft Wybren van Haga de leden van de nieuwste afdeling van zijn partij, BVNL Edam-Volendam. ,,Een groep voornamelijk ondernemers die wars zijn van de huidige politieke spelletjes. Die hun oor te luister leggen bij de burgers en aan de slag gaan met wat er speelt in hun gemeente. Een groep naar mijn hart en daarom ben ik ongelooflijk blij dat ik ze mag verwelkomen onder de vlag van Belang van Nederland.”

Veel Van Haga-stemmers in oud vissersdorp 

In Edam-Volendam, waar Van Haga op heel wat stemmen kon rekenen tijdens de laatste verkiezingen, wordt eveneens verheugd gereageerd op het nieuws. Saul Jonk, lijsttrekker van BVNL Edam-Volendam: ,,We zien in Wybren een boegbeeld waar wij graag mee geassocieerd worden. Het vertrouwen dat hij in ons uitspreekt, is voor ons van groot belang geweest om onder de vlag BVNL Edam-Volendam verder te gaan. We krijgen de mogelijkheid om toch ons lokale gezicht en standpunten uit te dragen, maar tevens te kunnen terugvallen op de kennis en knowhow van Wybren. Een win-win voor alle partijen.”

BVNL Edam-Volendam is al geruime tijd bezig om leden te werven en inmiddels heeft zich al een grote kern van mensen aangesloten die zich uiteindelijk verkiesbaar zullen stellen tijdens de verkiezingen. Jonk geeft aan dat er echter nog heel wat werk aan de winkel is. ,,Daarom zullen wij de komende maanden ook hard aan de slag gaan met leden werven. Hiervoor zullen wij binnenkort naar buiten komen met een datum en locatie voor ons allereerste Politiek Café. Uiteraard zullen Wybren van Haga en de kopstukken van BVNL Edam-Volendam hierbij aanwezig zijn. Mensen die zich bij ons aan willen sluiten of nog vragen hebben, zijn allen uiteraard van harte welkom.”

Campagne gemeenteraadsverkiezingen 

Na het Politiek Café start de campagne van BVNL Edam-Volendam. Deze staat vooral in het teken van het invoeren van een nieuwe, politieke cultuur. Jonk: ,,We willen de politiek weer terug bij de mensen brengen. Dit doen we onder andere door de gemeentelijke referenda weer in te voeren en zo de burgers daadwerkelijk een stem geven na de verkiezingen. Ook zullen wij zichtbaar zijn en de politiek weer een menselijk gezicht geven. We kijken er enorm naar uit om aan dit avontuur te beginnen en rekenen uiteraard op grote steun vanuit onze gemeenschap. Dat is uiteindelijk namelijk voor wie we het doen. Geen eigenbelang meer, maar het belang van de burgers voorop. Zoals de democratie ooit bedoeld was.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.