Van Haga: “Een verlengde kerstvakantie is geen goed idee: werkende ouders zijn dan de klos”

Het OMT wil de kerstvakantie met een week vervroegen vanwege corona. De kerstvakantie zou dan op 17 december in plaats van 24 december beginnen. Belang van Nederland voorman Wybren van Haga vindt dit geen goed plan. ‘Een schijnoplossing, die louter en alleen werkende ouders in de problemen brengt.’ Door de kerstvakantie te vervroegen hoopt het OMT dat kinderen meer in de ‘eigen gezinsbubbel’ blijven. Op die manier zou er in de periode tussen de sluiting van de scholen en de kerst minder kans zijn op besmettingen.

“We creëren een groot probleem voor werkende ouders, die stante pede opvang voor hun kinderen nodig hebben. Bovendien draagt deze schijnoplossing niks, nada, nul bij het bestrijden van het virus,”aldus Van Haga, die spreekt van een schijnoplossing. “De rest van het land blijft – gelukkig – open en de komende weken zitten we massaal aan het kerstdiner, dus wie helpen we hier nu mee? Precies niemand!”

Van Haga mist nog steeds de inzet van het kabinet om de zorg op te schalen en juist de zwakkeren in de samenleving te beschermen tegen het virus. “De focus moet dus niet liggen op het sluiten van scholen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.