Tweede Kamer neemt motie ‘no boots on the ground’ van BVNL aan

Geen waardevolle mensenlevens in de waagschaal stellen in de Oekraïne, daar pleitte Olaf Ephraim van BVNL vorige week voor tijdens het debat dat door hem was aangevraagd. BVNL is stellig: de partij wil ‘no boots on the ground’ in een conflict waarin wij niets te zoeken hebben. Dat sentiment wordt door een meerderheid van de Tweede Kamer gedeeld.

Oorlog in de achtertuin
“Een oorlog in onze Oostelijke achtertuin, daar moeten wij ons niet in willen mengen,” aldus Ephraim, die vorige week wees op de vele Nederlandse militairen die in eerdere gewapende buitenlandse conflicten al het leven lieten. “Die lijst hoeft wat BVNL betreft niet uitgebreid te worden.” Trekken wij als Nederland een te grote broek aan, dan zou ons van de consequenties daarvan, diezelfde broek weleens heel snel kunnen afzakken. Met alle gevolgen voor de Nederlandse burger van dien.”

Associatieverdrag
Bovendien is BVNL het referendum over het Associatieverdrag in 2015, over de intensieve economische en militaire samenwerking met de Oekraïne, nog niet vergeten. Nederland stemde met overtuiging tegen en daar hebben wij ons aan te houden. BVNL is dan ook blij te merken dat deze opvatting gedeeld wordt door de Tweede Kamer, die vandaag met een meerderheid instemde met de motie.

Krachtpatser Poetin
Olaf: “Laten we waardevolle lessen trekken uit het verleden en ons niet stoerder voordoen dan we zijn. Dit conflict gaat onze pet te boven. Laten we onze neus dus vooral niet steken in zaken waar wij ons niet mee dienen te bemoeien. Met een politieke krachtpatser als Poetin moeten wij de, letterlijke, strijd niet willen aangaan.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.