Kamervragen over doorgeslagen Maarten van Rossem

BVNL wil dat Staatstelevisie ingrijpt bij het prediken van geweld

Wat BVNL betreft is Maarten van Rossem op de door de belastingbetaler mogelijk gemaakte Staatsomroep veel te ver gegaan met zijn geweldsverheerlijkende opmerkingen over de Amerikaanse acteur Johnny Depp. “Wat mij betreft schieten ze die morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek”, zei Van Rossem in het televisieprogramma De Slimste Mens.

“Als Johan Derksen wat zegt bij de commerciële omroep, dat de eigen broek ophoudt, dan is het land te klein. Maar PvdA-mastodont Van Rossem mag keer op keer over de schreef gaan. Anti-boer, anti-PVV en anti-alles wat niet links is, terwijl die boeren en stemmers op partijen die Van Rossem niet aanstaan via belasting wel moeten meebetalen om de uitspraken van de waarschijnlijk fors betaalde Van Rossem mogelijk te maken. Deze linkse activist moet van de buis,” aldus Van Haga, die helemaal klaar is met de publieke omroep.

Als tweede voorbeeld noemt Van Haga het bizarre voornemen van de NPO om een boerderij te beginnen.

“Waar de Staat boeren met een knettergek stikstofbeleid het mes op de keel zet en een regelrechte bedreiging vormt in hun voortbestaan, laat het Yvon Jaspers op de Staatstelevisie een boederij opzetten. Dat is welhaast luguber en totaal onwenselijk.” BVNL heeft hierover Kamervragen gesteld. 

Vragen van het lid Van Haga aan de staatssecretaris van Media inzake uitspraken Maarten van Rossem en opstarten van een boerderij door de Staatstelevisie:

1) Bent u bekend met de recente uitspraken van Maarten van Rossem in het programma De Slimste Mens?

2) Wat vindt u van de uitspraak van Van Rossem: “Wat mij betreft schieten ze die morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek”? Graag een gedetailleerd antwoord, daar u met het veroordelen van Johan Derksen ook vooraan stond.

3) Deelt u de mening dat de publieke omroep pluriform moet zijn, daar het mogelijk wordt gemaakt door de belastingbetaler? Zo ja, hoe duidt u dan de anti-houding van Van Rossem jegens boeren en stemmers op partijen die het heerschap Van Rossem niet aanstaan?

4) Wat verdient Van Rossem bij de NPO? 

5) Deelt u de mening dat Van Rossem zijn uitspraken niet passend zijn voor de Staatstelevisie? Zo ja, deelt u de mening dat de geweldsverheerlijkende PvdA-mastodont van de buis moet verdwijnen?

6) Wat vindt u van het idee van de Staatstelevisie om een boederij te beginnen, terwijl diezelfde Staat met het stikstofbeleid hardwerkende boeren het mes op de keel zet en voor hen een regelrechte bedreiging vormt in het voortbestaan? Wilt ervoor zorgen dat wordt afgezien van dit welhaast lugubere idee? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.