BVNL bij begroting LNV: stop de aanval op onze agrarische sector

Bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit benadrukt BVNL het belang van onze boeren, vissers en MKB’ers. Deze innovatieve kracht van Nederland mag niet verloren gaan.

Alle succes wordt afgebroken
Nederland heeft de meest duurzame en efficiĆ«nte boeren van de wereld. Maar deze waardevolle ondernemers worden nu van hun land gejaagd door pennenlikkers uit Den Haag, met een perverse agenda die niet in het belang van Nederland is. Onder het mom van een klimaatcrisis worden er miljarden over de balk gesmeten, terwijl de natuur er beter bij staat dan in jaren. Armoede, voedseltekorten, hongersnood, energietekorten en chaos zullen het gevolg zijn. En waar het nu de boeren zijn, zijn het straks de vissers en daarna de MKB’ers. Alles wat succesvol was, wordt zorgvuldig afgebroken.

Oplossingen genoeg
De stikstofcrisis is een zuiver Nederlands bedenksel, voortvloeiend uit een vlaag van verstandsverbijstering, in een poging de EU te behagen. BVNL wil onze soevereiniteit terugpakken door onze eigen regels te bepalen en te stoppen met euthanasie plegen op onze boeren. De plannen om binnen een jaar duizenden boerenbedrijven uit te kopen moeten per direct van tafel. Er is hier tenslotte helemaal geen sprake van een keuze, maar opnieuw van dwang en drang. Bovendien is uitkoop helemaal niet nodig om stikstofoxide en ammoniak te verminderen. We kunnen ammoniak afvangen en er kunstmest van maken. Middels een extract van bruinwier als toevoeging aan het drinkwater van vee kan de ammoniakuitstoot met 50 procent worden verminderd. Er zijn chemicaliƫn die kunnen worden toegevoegd aan mest, waardoor de stikstofverbindingen met 70 procent verlaagd worden. Of we omarmen de oplossing van Farmers Defense Force, door de KDW in te ruilen voor een realistische Stikstof Depositie Waarde, namelijk de SDW. BVNL wil graag van de minister weten waarom hier niet voor gekozen wordt en het kabinet in plaats daarvan liever onze agrarische sector de nek omdraait.

Het is tijd voor de terugkeer van het boerenverstand in Nederland. In het belang van onze boeren, in het belang van onze voedselzekerheid, in het belang van onze economie, in het belang van onze vrijheid. In het belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.