Belang van Nederland komt met motie van afkeuring tegen landbouwbeleid minister Schouten

Belang van Nederland zal woensdag bij de Algemeen Politieke Beschouwingen komen met een motie van afkeuring tegen landbouwminister Carola Schouten. Van Haga: “Er moet een einde komen aan onzalige plannenmakerij die hardwerkende boeren de nek omdraaien” 

The Hague, The Netherlands – February 22, 2019: Minister of Agriculture, Nature and Food Quality, Carola Schouten leaves the weekly Council of Ministers in The Hague

“De minister is, notabene als boerendochter, volledig meegegaan in een door de politiek gecreëerd probleem, de stikstofcrisis. Deze stikstofhoax maant, als we niet oppassen, de hele boerensector kapot en dat is bijzonder slecht voor de Nederlandse economie,” aldus Wybren van Haga. 

Belang van Nederland rekent het Schouten zwaar aan dat zij zich niet faliekant heeft gekeerd tegen plannen om boeren te onteigenen of hun vergunning af te pakken. “Na deze schoffering van boeren en hun families, had zij ‘een over mijn lijk’ mentaliteit moeten tonen en pal voor deze hardwerkende ondernemers moeten staan. Ze kwam niet verder dan de mededeling dat ze baalde dat de voor boeren desastreuze plannen zijn uitgelekt, terwijl uit alles blijkt dat ze de boerenstand in het geniep de nek wil omdraaien. Dat vind ik volstrekt onaanvaardbaar”, aldus Van Haga die naast het afkeuren van het beleid van de minister ook vraagtekens zet bij gebrekkige transparantie. 

De voorman van Belang van Nederland wijst op onderzoek van de Rabobank, die stelde in 2019 al dat het halveren van de veestapel zeer ingrijpende gevolgen zal hebben voor Nederlandse economie en jaarlijks 3,5 miljard euro zou kosten. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.