Klimaattrein dendert door – BVNL hekelt alarmistisch VN-rapport

Een rapport van het VN Klimaatpanel IPCC slaat alarm. Klimaatverandering heeft een veel groter effect dan aanvankelijk gedacht, volgens de onderzoekers. Er moeten dus nog sneller, nog meer maatregelen getroffen worden. BVNL vraagt zich af waar de hysterie eindigt. Dit is niet langer houdbaar.

Paniekrapport
De wereldwijde effecten van klimaatverandering zijn allesomvattend en nu al deels niet meer omkeerbaar. Dat is de conclusie van het paniekrapport van het IPCC, dat vandaag verscheen. Weersextremen zoals bosbranden en overstromingen zullen schering en inslag worden als er niet snel actie wordt ondernomen. De verbranding van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot moet daarom snel, drastisch worden teruggebracht. Nog sneller, horen wij u denken? Ja, nog sneller. Kan dat dan, vraagt u zich waarschijnlijk af? Nee, dat kan niet, vindt BVNL. Als we doorgaan op deze doorgeslagen klimaatgekte-koers, draaien we onszelf de nek om.

Steeds absurder wordende klimaatdoelen
Niet alleen moet de CO2 uitstoot nog verder omlaag, maar liefst 30 tot 50 procent van het aardoppervlak zou beschermde natuur moeten zijn, volgens het rapport. Daarmee zouden de negatieve gevolgen voor de biodiversiteit en mensen kunnen worden beperkt. BVNL hekelt de steeds absurder wordende doelen van de klimaatagenda en wijst er nogmaals op dat deze doelen volstrekt onhaalbaar zijn. Zelfs met de meest drastische maatregelen en al het geld van de wereld, zullen deze doelen nooit worden bereikt. Wat er wel bereikt wordt is de teloorgang van de economie en het in armoede storten van vele samenlevingen, die daardoor binnen afzienbare tijd niks meer wat hebben aan een verbeterd klimaat, omdat zij nergens meer kunnen wonen, aan de bedelstaf zijn gegaan en hun kinderen geen eten meer hebben kunnen geven.

Nederlandse invloed nihil
Ook BVNL wil een schoner, beter milieu. Wij zetten ons daar dan ook vol overgave voor in. Maar deze hysterische hoax gaat daar helemaal niet voor zorgen. We moeten toewerken naar echt duurzame, toekomstbestendige oplossingen voor energie-transitie en geen bakken met gemeenschapsgeld over de balk smijten voor korte termijnoplossingen die helemaal niet zo milieuvriendelijk zijn, maar bedacht worden door bureaucraten die ergens een klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. BVNL vreest dat dit alarmistische rapport zal zorgen voor alleen nog maar meer klimaatgekte in Nederland, terwijl onze invloed op wereldwijd niveau nihil is. Nu al worden er door het kabinet miljarden uitgetrokken voor klimaatfondsen, terwijl de Nederlandse burger de boodschappen nauwelijks meer kan betalen en straks z’n huis niet meer kan verwarmen. De prioriteiten van dit kabinet liggen helemaal verkeerd. En als er iets het spreekwoordelijke klimaat in Nederland niet ten goede zal komen, is het deze klimaatgekte wel.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.