Bang voor de boze wolf: herstel ‘wilde natuur’ verwoest Nederland

De wolf rukt op in Nederland. Goed nieuws, volgens natuurorganisaties, want dat betekent dat de wilde ‘oernatuur’ zich herstelt. Maar hoe natuurlijk is het Nederlandse bos vol wolven? BVNL ziet vooral een misplaatst sprookje. En de vraag is hoe lang en gelukkig we nog zullen leven, als we daarin blijven geloven.

Militante ideologie
Als we de activistische klimaatkliek moeten geloven, is het zaak dat we Nederland zoveel mogelijk ‘teruggeven aan de natuur’. En die natuur op z’n beloop laten. Klinkt allemaal heel mooi en verantwoord, maar inmiddels is de zogenaamde ‘rewilding’ van Nederland een nogal militante ideologie geworden. Eentje die, ironisch genoeg, juist weleens een ernstige dreiging voor ons milieu en ons klimaat kan worden.

Aangeharkt park
Inmiddels zijn we al zover dat we onze eigen boeren, waardevolle ondernemers, van hun erf willen jagen om een stikstofcrisis te bezweren die niet bestaat. Er kunnen, ondanks de nijpende woningnood, geen huizen meer gebouwd worden vanwege de absurde duurzaamheids- en klimaateisen. Er mag op de wegen bijna alleen nog maar stapvoets gereden worden en we wijzen grote stukken land aan waar koste wat het kost bepaalde vegetatie behouden moet blijven, terwijl we die een paar kilometer verderop juist weghalen. En dan wordt wat er straks nog over is van onze veestapel en de échte Nederlandse wilde dieren ook nog opgegeten door een roedel wolven. Wilde natuur is mooi. En de wolf een prachtig beest. Maar Nederland is daar te klein en te dichtbevolkt voor. En zo natuurlijk is een bos vol wolven hier niet. Tenslotte is Nederland altijd een aangeharkt park geweest. Roofdieren horen daar niet thuis.

Niet haalbaar en niet betaalbaar
Als we doorgaan op de koers van deze hysterische klimaatgekte, blijft er straks niks over van het oorspronkelijke Nederland. Het ‘natuurlijke’ Nederland dus, in al z’n onnatuurlijkheid. Onlangs nog riep minister Rob Jetten van Klimaat en Energie in het NRC dat hij niks meer wilde horen over de betaal- en haalbaarheid van het klimaatbeleid. Maar dat is nu juist de crux. Het klimaatbeleid is beiden niet. Simpelweg omdat Nederland nou eenmaal geen wilde woestenij is, nooit was en dus ook helemaal niet zou moeten worden. En omdat miljarden uitgeven aan een utopie niet alleen zondegeld is, maar vooral ook een gevaar voor Nederland.

Vee en kinderen in gevaar
Annemiek van Straaten, paardensportser en oprichter van Stichting Annemieke, waarschuwt voor de groene ideologie en voorziet grote problemen in de toekomst. “Ik ben absoluut een dierenliefhebber. Maar de wolf dient een heel ander doel dan mensen denken. De wolf is een verdienmodel van groene graaiers. Het gaat allemaal om geld.” Van Straaten wijst op de problemen die er in landen zoals Duitsland en Frankrijk – waar de wolf notabene veel meer ruimte heeft dan bij ons – nu al zijn. Het is ons voorland, voorspelt ze. “De wolf is beschermd en wordt dus niet beheerst. Het zullen er alleen maar meer worden. Ze hebben geen natuurlijke vijanden en laten zich niet tegenhouden door een paar rasters, wat de natuurorganisaties ook beweren. Als we dit geen halt toe roepen zijn onze veehouders straks de dupe. Om nog maar te zwijgen over de andere potentiële gevaren. Wat als ze straks een kind grijpen?”.

Dode herten en schapen
Wat precies het doel is, van het cultiveren van de zogenaamde ‘oernatuur’ in Nederland? Dat weet Van Straaten ook niet precies. Maar het is duidelijk dat alles voor dat doel moet wijken. Letterlijk. De jagers moeten weg, de boeren worden onteigend, onze toch al schaarse leefomgeving wordt in gevaar gebracht. Van Straaten: “De wolf gaat ons ecosysteem en de biodiversiteit juist schade toebrengen. Hij wordt gepresenteerd als een knuffeldier, maar is slechts een mascotte voor de echte roofdieren: de groene geldwolven.”

BVNL verzet zich tegen deze verregaande klimaatdrammerij en pleit voor het behoud van Nederland zoals dat van oudsher, door de natuur dus, bedoeld is. Het is tijd dat de groene leugens doorzien worden. Want een wolf op de Veluwe lijkt misschien leuk als je veilig in de stad woont. Maar als je straks niet meer veilig met je kind en je hond naar het bos kunt en de dode herten en schapen langs de wandelpaden liggen, hebben we niks meer aan dat kleine beetje natuur waar we in Nederland juist zo zuinig op zouden moeten zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van Stichting Annemieke.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.