Kandidaat 28 op de lijst

Grite Wymenga-Kooistra

Drachten

Waarom ik kandidaat ben:

Dat is omdat Nederland een kleinere en meer overzichtelijke overheid verdient. Onze spilzieke en regelzuchtige overheid moet een halt toegeroepen. Lagere belastingen en politiek bestuurlijk meer vakkennis en dus invoering van een zakenkabinet. Klassiek liberaal marktdenken en gezond verstand politiek weer voorop !

Biografie

Grite Wymenga-Kooistra (1958) echtgenote, moeder van twee zonen en gedurende ruim 30 jaren werkzaam als gespecialiseerd letselschade advocaat.

Zij groeide op in een melkveehoudersgezin op het Friese platteland. Daar leerde ze dat het boerenbestaan nooit zeker is en dat hard werken en doorzettingsvermogen nodig zijn om succes te behalen in het leven. Deze overtuiging leidde haar naar verschillende opleidingen en functies in de gezondheidszorg voordat ze uiteindelijk haar doel bereikte : een eigen advocatenpraktijk. Zij studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit te Groningen, voltooide de Beroepsopleiding Advocatuur en specialiseerde zich vervolgens in de letselschade.

Dankzij de ruime mogelijkheden voor scholing in Nederland, een dosis zelfredzaamheid en persoonlijke ambitie, heeft ze een bestaan met veel vrijheid, zingeving en onafhankelijkheid bereikt. Tegelijkertijd benadrukt ze het grote belang van maatschappelijke kernwaarden als verantwoordelijkheid, fatsoen en barmhartigheid in ons land. Het onmisbare cement van onze Nederlandse samenleving.
Die brede basis ziet zij terug in het BVNL Verkiezingsprogramma en vormt de grondslag van haar kandidaatstelling.

Verrast door de vele voorkeurstemmen betrad Grite Wymenga-Kooistra in 2019 de provinciale politiek als Statenlid van de Friese Provinciale Staten.
Als politica bepleit zij struktureel een optimale provinciale infrastructuur en toegankelijkheid. Zij gelooft dat dit essentieel is om het welvaartsniveau van Fryslân voor de toekomst veilig te stellen. Bereikbaarheid als voorwaarde voor een vitale economie.
Haar inzet voor het welzijn van het platteland en de economische groei van de provincie is evident in haar betrokkenheid bij het BVNL Verkiezingsprogramma 2023 ""Fryslân Foarút!"".
Door haar juridische kennis en ervaring is Grite Wymenga-Kooistra een sterke kandidaat voor BVNL.
Haar toewijding aan maatschappelijke waarden en haar vastberadenheid om het Nederlandse welvaartsniveau te waarborgen maken haar een waardevol kandidaat voor het Tweede Kamerlidmaatschap.

"

Bekijk mijn website


ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.