Kandidaat 25 op de lijst

Elbert Van Dalen

Zaltbommel

Waarom ik kandidaat ben:

Vanaf het begin betrokken bij BVNL en voel me enorm thuis; liberaal, vertrouwd met gezond verstand!

Biografie

Elbert van Dalen, een ervaren Nederlandse ondernemer en zakenman, heeft een indrukwekkende reis door de keukenbranche achter de rug. Geboren in Brakel, begon hij zijn carrière in deze sector in augustus 1992 als verkoper bij Brugman Keukens in Capelle aan de IJssel. Dit vormde het begin van een lange en boeiende reis waarin hij de fundamenten legde voor zijn latere ervaring.

Na zijn tijd bij Brugman Keukens vervolgde Elbert zijn weg als bedrijfsleider voor keukens en badkamers bij Imabo van Hoof in Rosmalen. In dit familiebedrijf kreeg hij de kans om de keuken- en badkamerafdeling tot een zelfstandige showroom uit te bouwen, waarbij hij waardevolle lessen leerde van de heer en mevrouw van Hoof.

Elbert's carrière ging verder toen hij bedrijfsleider werd bij Nexxt Keukenstudio in Leerdam. Hij begon als zelfstandig ondernemer in keukens en ging later in loondienst. Hoewel het bedrijf uiteindelijk failliet ging, verwierf Elbert waardevolle kennis en ervaring die hem in de toekomst van pas zouden komen. In januari 2009 aanvaardde Elbert de uitdaging om Keukencentrum Berkers B.V. in Deurne te herstructureren en winstgevend te maken, een prestatie die vooral opmerkelijk is gezien de uitdagende periode voor de keukenmarkt.

De volgende stap in zijn carrière bracht Elbert naar Zaltbommel, waar hij in juli 2014 directeur werd bij Houdstermaatschappij Engel BV, een positie die hij tot op de dag van vandaag bekleedt, wat resulteert in een indrukwekkende negen jaar in deze functie. In december 2019 werd Elbert mede-eigenaar van Tickert BV in 's-Hertogenbosch, waar hij zich bezighoudt met het ontzorgen van curatoren bij het executeren van boedels en het verzorgen van bedrijfsbeëindigingen voor ondernemers.

Een hoogtepunt in zijn ondernemerschap is Onlinekeukenveiling.nl, waarvan hij mede-eigenaar is sinds juni 2017. Hier heeft hij het bedrijf geleid, online veilingen georganiseerd en de onderneming uitgebreid met een eigen website.
Elbert van Dalen heeft in de loop der jaren een indrukwekkende carrière opgebouwd in de keukenbranche, waarbij hij verschillende aspecten van het bedrijfsleven heeft verkend, van verkoop en management tot ondernemerschap en bedrijfsontwikkeling.

Zijn toewijding aan het vakgebied blijkt uit zijn lange staat van dienst en zijn vermogen om uitdagingen aan te gaan en bedrijven te transformeren, zelfs in moeilijke tijden voor de industrie.
Naast zijn drukke zakelijke leven is Elbert ook vader van drie jongvolwassenen en de trotse eigenaar van een Benner Sennen-hond genaamd Philippe.

Hij deelt zijn tijd tussen zijn werk en zijn hobby, BVNL, en blijft een klassiek liberaal in hart en ziel. Elbert van Dalen, een ondernemer die doorzet en de uitdagingen van het leven met vastberadenheid tegemoet treedt.

Elbert van Dalen is een sterke kandidaat voor BVNL vanwege zijn uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven en zijn vermogen om uitdagende situaties aan te pakken en bedrijven te transformeren. Zijn toewijding aan het vakgebied en zijn klassiek liberale overtuigingen maken hem een waardevolle factor voor BVNL, in het belang van Nederland.ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.