Kandidaat 2 op de lijst

Henk Krol

Zeewolde

Waarom ik kandidaat ben:

Straks, in de Tweede Kamer, kan ik mijn strijd voor een pensioenclaim richting de staat met alle kracht voortzetten. Als bestuurslid ben ik hét gezicht van de stichting Pensioenvoldoen.nl, een stichting die zich inzet om de overheid aansprakelijk te stellen voor het niet aanpassen van de pensioenen aan prijsstijgingen tussen 2008 tot en met 2021. Tot nu toe hebben ruim een kwart miljoen gedupeerden zich bij onze pensioenstichting gemeld. Dit verbaast me niets, want zij worden onrechtvaardig beroofd van het pensioen waar ze na een leven lang hard werken recht op hebben.

Ik ben vastberaden om dit onrecht aan te pakken en rechtvaardigheid te brengen voor al die mensen die zijn getroffen. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Het gaat niet alleen om cijfers, maar om echte levens en echte mensen die nu benadeeld worden. In de Tweede Kamer zal ik alles geven om deze zaak te bepleiten en recht te zetten.

Biografie

Henk Krol, geboren in het midden van de twintigste eeuw, begon zijn professionele reis bij de VPRO-radio voordat hij in 1977 een voorlichter werd van de Tweede Kamerfractie van de VVD. In datzelfde jaar, samen met Walter Kamp en Coos Huijsen, stichtte hij de Stichting Vrije Relatierechten. De stichting organiseerde het evenement "Miami Nightmare" in het Amsterdamse Concertgebouw, met als doel politieke erkenning voor homorechten te krijgen en fondsen te werven voor een advertentiecampagne tegen de Amerikaanse homofoob Anita Bryant. De stichting overtrof beide doelen en met het overschot aan fondsen begon Krol een strijd voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk.

Krol's betrokkenheid bij de LGBTQ-gemeenschap verdiepte zich verder in 1980 toen hij medeoprichter werd van de Gay Krant. Twee jaar later pionierde hij door als eerste Nederlandse journalist over aids te schrijven. Zijn onvermoeibare inzet voor de homogemeenschap leverde hem in 1999 de benoeming tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau op.

Buiten de LGBTQ-rechten, was Krol ook een betrokken kunstenaar en auteur, betrokken bij diverse kunstprojecten en het schrijven van boeken, waaronder Rick's Report, Hoe vertel ik het mijn ouders?, Uit de Kast, en twee boeken over kanker na zijn eigen ervaring met de ziekte.

Samen met de jurist Jan Wolter Wabeke vocht Krol jarenlang voor de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo- en lesbienneparen. Dit resulteerde in een historische overwinning toen Nederland op 1 april 2001 als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk opende voor homo- en lesbienneparen.

In de wereld van de politiek nam Krol's carrière in 2011 een vlucht toen hij gekozen werd als Statenlid voor de ouderenpartij 50PLUS. Een jaar later werd hij de lijsttrekker van 50PLUS bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012.

In juli 2023 kondigde Krol aan dat hij zich zou voegen bij de partij BVNL als de tweede op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in datzelfde jaar.

Gedurende zijn leven heeft Henk Krol zich ingezet voor verandering, acceptatie en gerechtigheid op verschillende gebieden in de Nederlandse samenleving.

Bekijk mijn website


ONZE MISSIE

BVNL is een economisch rechtse partij die de goede kanten van barmhartig kapitalisme omarmt. BVNL is klassiek liberaal en vecht voor de vrijheid van het individu. BVNL is tevens cultureel conservatief: wij willen ons mooie Nederland en de daarbij behorende unieke Nederlandse tradities en cultuur intact houden.