Woningaanslagen in Rotterdam nemen toe, veiligheid Rotterdammers op het spel

Rotterdam heeft de laatste tijd te maken met veel aanslagen op woningen. In februari zijn er al veertien aanslagen in de regio geweest. Sinds de start van het jaar staat de teller al op negentien aanslagen op woningen in de omgeving van Rotterdam, waarvan de meeste in Rotterdam-Zuid plaats vonden.

“Dit raakt de veiligheid van Rotterdam recht in het hart”, aldus Wybren van Haga, die van minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid wil weten welke stappen zij ondernemen om een einde te maken aan het verontrustend hoge aantal woningaanslagen in de Maasstad. “Heeft de politie, gezien het grote politietekort, wel voldoende capaciteit om het onderzoek naar de ontploffingen goed uit te voeren?  En is er voldoende mankracht om ‘s nachts meer te surveilleren?”

Vragen van BVNL aan de minister van Justitie en Veiligheid, inzake woningaanslagen in Rotterdam :

1. Bent u bekend met het artikel: ‘Rotterdam-West opgeschrikt door twee explosies’

2. Wat is volgens u de aanleiding van het grote aantal woningaanslagen? 

3. Heeft u een inzicht of en op welke manier alle aanslagen op woningen in regio Rotterdam een verband met elkaar hebben? 

4. Welke concrete acties gaat u ondernemen om ervoor te zorgen dat de daders worden gepakt en er wordt voorkomen dat er nog meer woningaanslagen komen? 

5. Deelt u de mening dat het politietekort het moeilijk maakt voldoende capaciteit vrij te spelen om het onderzoek naar de ontploffingen goed uit te voeren en om ‘s nachts meer te surveilleren? Zo ja, wat gaat u doen om de Rotterdamse politie te ondersteunen?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.