Wild west taferelen in Amsterdam – BVNL wil actie tegen schietpartijen

BVNL-Kamerleden Wybren van Haga en Olaf Ephraim willen actie tegen de schietpartijen die in Amsterdam op klaarlichte dag plaatsvinden. Gisteren werd een auto in de Watergraafsmeer onder vuur genomen. Precies in dezelfde straat was het vorige week ook al raak.

“Dit zijn onaanvaardbare wild westtaferelen, waarbij de veiligheid van Amsterdammers ernstig in gevaar wordt gebracht”, aldus Van Haga en Ephraim, die middels Kamervragen van minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid willen weten wat zij gaat doen om een einde te maken aan deze schietpartijen. “Komt er bijvoorbeeld meer politie bij om het toenemende geweld te beteugelen?” 

Vragen van BVNL aan de minister van Justitie en Veiligheid, inzake schietpartijen in Amsterdam:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Opnieuw auto beschoten in Oost’, van De Telegraaf?

2) Deelt u de mening dat wild westtaferelen, waarbij op klaarlichte dag schietpartijen plaatsvinden, die de veiligheid ernstig in gevaar brengen, volstrekt onaanvaardbaar zijn? Zo ja, wat gaat u hiertegen doen? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Kunt u de Kamer informeren over de tendens van schietpartijen in onze hoofdstad en vooral wie daarachter zitten? Zou u dat ook over Rotterdam, Den Haag en Utrecht kunnen doen? 

4) Krijgt de politie meer personeel om schietpartijen te beteugelen? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.