Geen terroristen terughalen naar Nederland, extremisme altijd hard aanpakken

De dreiging van jihadisten groeit, Het is niet de vraag óf Nederland doelwit wordt van een aanslag, maar wanneer. Dit blijkt uit het rapport Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland, waar de Tweede Kamer vandaag over debatteert.

Terroristen terughalen
Terwijl de dreiging stijgt wil de minister jihadisten met een Nederlands paspoort terug naar Nederland halen. BVNL is hier fel op tegen: “Het is onze taak om de inwoners van Nederland te beschermen tegen deze kwaadaardige krachten”, zegt Wybren van Haga. Wanneer iemand ervoor kiest om een jihadistisch regime te steunen en Nederland verlaat om te vechten voor een terroristische organisatie, behoort deze persoon zijn Nederlandse paspoort kwijt te raken. Van Haga zegt: “De slapheid van dit kabinet leidt tot gevaren voor de Nederlandse samenleving.” Deze terroristen zijn een gevaar voor Nederland.

Links extremisme
De NCTV stelt dat rechts extremisme een gevaar is voor de Nederlandse samenleving. BVNL vraagt zich af waarom er over links extremisme geen soortgelijke zorgt lijken te zijn/ Links extremistische organisaties zoals Extinction Rebellion overtreden regelmatig de wet, zonder gevolgen. “Sterker nog, het OM demonstreert gewoon mee met deze klimaat-hooligans”, aldus van Haga. BVNL vindt dat terrorisme, uit welke hoek dan ook, hard aangepakt moet worden. Dat is in het belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.