BVNL wil lik op stuk beleid voor kermisterreur in Amsterdam

BVNL eist van minister Yesilgöz lik-op-stuk-beleid tegen ontspoorde jongeren die de samenleving steeds vaker stelselmatig ontwrichten. “Als je ziet dat reljeugd gisteren voor de derde avond op rij na het sluiten van de kermis in Osdorp de confrontatie heeft gezocht met de politie, dan is er nul respect”, aldus Wybren van Haga.

BVNL wil dat de kosten voor de tientallen agenten die werden ingezet om de orde te herstellen worden verhaald op deze kermisterroristen. Evenals de gemiste omzet voor ondernemers van de kermis, die op last van de gemeente de rest van de week om 19.00 uur moet sluiten. “Deze schade moeten we op het reltuig verhalen.”

Pak scooters af 
Het gooien van illegaal vuurwerk tussen kermisbezoekende gezinnen, het stelselmatig zoeken van de confrontatie met de politie, de veiligheid levensgevaarlijk verstoren door met scooters door bezoekers heen te rijden, zijn wat BVNL betreft respectloze uitingen die keihard moeten worden aangepakt. Van Haga: “Naast het verhalen van de kosten, kun je die scooters afpakken en voor langere tijd gebiedsverboden of een avondklok opleggen aan respectloze jeugd dat heropgevoed dient te worden.”

Vragen van BVNL aan de minister van Veiligheid en Justitie, inzake kermisterreur in Amsterdam:

1) Bent u bekend met het bericht over rellen bij de kermis in Osdorp

2) Wat vindt u van het feit dat ontspoorde jongeren de samenleving stelselmatig ontwrichten? Graag een gedetailleerd antwoord met een plan van aanpak hoe u reljeugd in den lande met lik-op-stuk-beleid actief gaat bestrijden. 

3) Wat vindt u van het feit dat reljeugd gisteren voor de derde avond op rij na het sluiten van de kermis in Osdorp de confrontatie heeft gezocht met de politie? Graag een gedetailleerd antwoord hoe u de kosten voor de tientallen agenten die werden ingezet om de orde te herstellen gaat verhalen op deze kermisterroristen. Evenals de gemiste omzet voor ondernemers van de kermis, die op last van de gemeente de rest van de week, tot en met zondag, om 19.00 uur moet sluiten.

4) Heeft u naast het verhalen van de kosten, de bereidheid om bezit van reljeugd, zoals scooters, af te pakken reljeugd voor langere tijd te trakteren op gebiedsverboden of een avondklok, zodat deze respectloze jeugd heropgevoed  kan worden? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.