BVNL wil hardere aanpak daders plofkraken

BVNL maakt zich grote zorgen over de toename van het aantal plofkraken, die gepaard gaan met heftige explosies. Afgelopen maand zijn er alleen al in Amsterdam tien explosies geweest. Afgelopen nacht was het opnieuw raak op het Kleine-Gartmanplantsoen in de binnenstad. Ook in Schiedam sloeg het dievengilde toe.

“Buurtbewoners nabij geldautomaten leven door de heftige explosies in angst”, aldus Wybren van Haga, die de minister van Justitie en Veiligheid middels Kamervragen verzoekt om daders van plofkraken harder aan te pakken met strengere straffen. Ook wil BVNL dat er veiligheidsmaatregelen worden genomen bij de geldautomaten. Bijvoorbeeld door geldautomaten inpandig te maken.

Vragen van BVNL aan de minister van Justitie en Veiligheid, inzake de toename van het aantal plofkraken:

1) Bent u bekend met de berichtgeving over de zorgelijke toename van het aantal plofkraken, welke gepaard gaan met heftige explosies en buurtbewoners die nabij geldautomaten wonen in angst doen leven?

2) Heeft u de bereidheid om te onderzoeken hoe daders van plofkraken harder aangepakt kunnen worden met strengere straffen? Graag een gedetailleerd antwoord met concrete oplossingen.

3) Heeft u de bereidheid om met gemeenten en banken te kijken naar andere veiligheidsmaatregelen die ten aanzien van geldautomaten genomen kunnen worden, bijvoorbeeld het inpandig maken van geldautomaten? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.