Belang van Nederland zal bij APB aandacht vragen voor nijpend personeelstekort horeca

Tweede Kamerlid Wybren van Haga zal vandaag tijdens de Algemeen Politieke Beschouwingen aandacht vragen voor het grote personeelstekort in de horeca. Veel horecapersoneel is gaan werken in de coronaindustrie, bijvoorbeeld bij teststraten.

“De roep om personeel is zo groot, dat horecagelegenheden, vanwege een tekort aan personeel zelfs de deuren moeten sluiten. Totaal onwenselijk met de gevolgen van de coronacrisis, die ook nog dagelijks voelbaar zijn”, aldus de voorman van Belang van Nederland. Hij vindt het stuitend dat er vanuit de overheid geen plannen klaarliggen om werklozen uit het land te koppelen aan een branche waar de banen voor het opscheppen liggen. 

Van Haga wijst op de kaartenbak van bijstandsgerechtigden die met bijna 300.000 werkzoekenden is gevuld. “Dit kabinet valt de horeca alleen maar lastig met coranapasellende en eerder maandenlange sluitingen. Met het actief koppelen van werklozen aan sectoren die zitten te springen om personeel, doet het eindelijk wat nuttigs. Zeker als je bedenkt dat de kostenpost voor de bijstand, een hoge is.” 

Belang van Nederland ook inzet bij andere sectoren waar de schreeuw om banen zeer luid te horen is. “Sectoren als de bouw, energie-, en zorg zitten te springen om personeel. En wat dacht je van de tuinbouw in het Westland en de haven in Rotterdam?, aldus Van Haga 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.