HANS SMOLDERS

Woordvoerder immigratie & veiligheid

Geboortedatum: 15 september 1960

Woonplaats: Tilburg

Geboorteplaats: Tilburg

Hij is geboren (1960) en opgegroeid in een Tilburgse volkswijk. Dag en nacht was hij te vinden op de naastgelegen ijsbaan. Zijn hele omgeving vertelde hem dat hij al veel te oud was om de top te kunnen bereiken. Dit gaf Hans nog meer motivatie wat resulteerde in een oproep voor Jong Oranje om vervolgens ook een vaste kracht bij het 1e team van Tilburg Trappers te worden met later een plek in het Nederlands team als kers op de taart. 

LOOPBAAN

Gedurende zijn periode in de topsport heeft Hans zijn sterke karakter gevormd en geleerd hoe hij moest omgaan met tegenslagen. Ook zijn doorzettingsvermogen en het belang van samenwerken hebben zich hier ontwikkeld. Nu, 45 jaar later, is Hans er volledig van overtuigd dat de vorming van een kind middels opvoeding van de ouders, sporten enzovoorts wellicht nog wel belangrijker is dan de kennis die een kind opdoet op school. Op elke gewenste leeftijd kan men immers kennis vergaren of bijspijkeren, zeker wanneer je een doorzetter bent. Met deze stevige basis had Hans al op 23-jarige leeftijd zijn eigen koeltechnisch bedrijf.

PIM FORTUYN

Na de verkoop van zijn bedrijf kreeg Hans veel vrije tijd waardoor hij in 2002 besloot om Pim Fortuyn te gaan helpen met allerlei hand- en spandiensten. Op 6 mei 2002 was Hans getuige van de verschrikkelijke moord op Fortuyn. Samen met de politie heeft Hans de moordenaar in de kraag weten te vatten. Het jaar 2006 was het jaar waarin Hans besloot politiek actief te worden. Dit deed hij in zijn stad Tilburg. Lijst Smolders is de grootste partij in Tilburg en dus een enorm succes gebleken. Al drie jaar op rij is Hans door de Tilburgers gekozen tot politicus van het jaar. In 2019 werd Hans als lijstduwer in de Provincie Noord-Brabant gekozen met een recordaantal voorkeursstemmen. Nu in 2021 is Hans gekozen als Tweede Kamerlid en samen met Wybren van Haga en Olaf Ephraim actief aan het werk namens Belang van Nederland (BVNL). Samen met zijn vrouw Jacqueline heeft Hans twee kinderen: Linda en Marco Smolders.

volg Hans Smolders op:

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.