Wybren van Haga veroordeelt extreem-rechtse framing

Op 30 maart wordt er op de Grote Markt in Haarlem gedemonstreerd tegen ‘extreem-rechts’ in de gemeenteraad. Daarmee doelen de demonstranten ook op BVNL. Wybren van Haga vindt het jammer dat een groepje beroepsdemonstranten BVNL stelselmatig op die manier probeert te framen.

Linkse activisten willen het feest van de democratie komen verstieren, door op de Grote Markt te komen demonstreren tegen de installatie van onze gekozen volksvertegenwoordiger in Haarlem”, aldus Van Haga. BVNL wil in de gemeenteraad juist op zoek naar samenwerking en verbinding, zeker omdat er voor de bewoners van Haarlem zoveel te doen is.

“Betaalbaar wonen, het verbeteren van de veiligheid, investeringen in de infrastructuur, een sterk midden en kleinbedrijf en een goede oude dag voor onze senioren. Daarbij moet iedereen zich toch van zijn of haar meest sociale, inclusieve, saamhorige en verbindende kant laten zien?” Van Haga betreurt het geen uitnodiging te hebben ontvangen van de organisatie. “Aan extreemrechts hebben wij immers ook een broertje dood.”

“Framen door BVNL weg te zetten als ‘extreem-rechts’ is karaktermoord. Het slaat alle dialoog dood en heeft dus weinig meer te maken met fatsoenlijk demonstreren, maar alles met demoniseren. Het gaat niet om de inhoud, maar slechts om beeldvorming. Hier heeft de burger niets aan.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.