Waar blijft dat offensief voor het behoud van de warme bakker?

De BVNL-lijsttrekkers Melissa de Rijke en Dick Groeneweg dringen er bij het stadsbestuur op aan om pal te staan voor de Voornse bakkers, slagers en andere energie-intensieve mkb-ers die op omvallen staan. Er dreigt een enorme golf aan faillissementen (1).

“Al maanden is bekend dat de stijgende kosten van energie en grondstoffen, moeilijkheden rondom het aantrekken en behouden van personeel en het terugbetalen van belastingschulden veel ondernemers de kop zal kosten. Recentelijk bleek uit onderzoek van mkb-financieringsplatform October dat één op de vijf Nederlandse mkb’ers zelfs met de gedachte speelt het bijltje erbij neer te gooien. (2) Maar terwijl energie-intensieve MKB-ers, zoals de warme bakker, met uitsterven wordt bedreigd, ontbreekt iedere actie vanuit het stadsbestuur om een golf van faillissementen te voorkomen”, aldus de beide lijsttrekkers die de economiewethouders uit Westvoorne, Hellevoetsluis en Brielle oproepen om als de wiedeweerga minister Adriaansens (EZK) te kapittelen dat met de mkb-plannen vanuit de regering geen bakker geholpen is. “In plaats van een reddingsoffensief voor energie-intensieve bedrijven, zoals bakkers, heeft de overheid hele hoge drempels opgeworpen om in aanmerking te komen voor steun. BVNL Voorne aan Zee vreest door het verdwijnen van de lokale bakker en slager leegstand in winkelcentra en ook een achteruitgang van de leefbaarheid in de stadsdelen.
“Wij roepen de fuserende gemeenten op om bij de minister aan te dringen op overheidssteun waar bakkers, slagers en alle andere door crisis getroffen mkb-ers ook écht voor in aanmerking kunnen komen”.

(1) ‘Warme bakkers in de kou’, AD, 19 oktober 2022
(2) ’Een op vijf mkb’ers wil bijltje erbij neergooien’, Telegraaf, 19 oktober 2022

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.