Vanavond: Wybren van Haga bij het NPO Radio 1 Verkiezingsdebat

In de opmars naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, zendt NPO Radio 1 vanaf vandaag debatten uit met lokale lijsttrekkers en fractievoorzitters van partijen in de Tweede Kamer. Vanavond schuift Wybren van Haga aan.

Het Radio 1 Verkiezingsdebat wordt gepresenteerd door Xander van der Wulp en Lara Billie Rense. Verschillende thema’s zullen in het debat aan de orde komen, waaronder woningnood, klimaat, veiligheid en natuurlijk de oorlog in Oekra├»ne. Ook wordt er gepraat over het belang van gemeentepolitiek en waarom het zo essentieel is dat iedereen gaat stemmen.

Helaas mag BVNL, als ‘kleine partij’ niet deelnemen aan het debat zelf, maar krijgt Van Haga slechts een paar vragen te beantwoorden. Hoewel we blij zijn dat we voor deze uitzending zijn uitgenodigd, betreuren we het dat sommige partijen door hun omvang op een bepaalde manier worden buitengesloten. Wat BVNL betreft heeft de kiezer recht op zoveel mogelijk informatie en moet het daarom voor een debat niet uitmaken hoe klein of groot een deelnemende partij is. Ook kleine partijen hebben wat te vertellen aan de burger. En het is in het belang van Nederland dat ook zij door de kiezer gehoord kunnen worden.

Luister vanavond van 18.00 tot 20.00 uur naar het Radio 1 Verkiezingsdebat via:
NPO Radio 1
NPO Politiek
NOS.nl

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.