Trek metrolijn niet door naar Hellevoetsluis of Brielle – behoud groen en dorps karakter

BVNL ziet geen goede redenen om de metrolijn vanaf Spijkenisse naar Hellevoetsluis of Brielle door te trekken. “Wij willen het dorpse karakter van zowel Brielle als Hellevoetsluis zoveel mogelijk behouden. We zitten daarom niet te wachten op een peperdure en onrendabele metrolijn”, aldus een woordvoerder. BVNL doet op 23 november aan de gemeenteraadsverkiezingen in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Ongebreidelde bevolkingsgroei 
“We zijn vóór woningbouw, maar alleen bouwen voor de eigen inwoners . Daarom gaan wij niet mee in de krankzinnige ambities om onze dorpskernen helemaal vol te bouwen. Volgens de huidige plannen moeten er vóór 2030 zo’n 4000 tot 5000 nieuwe woningen bij zijn gebouwd in Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne. In Nissewaard gaan ook stemmen op voor de komst van duizenden nieuwe woningen”, aldus de partij, die vreest voor aantasting van het landschap en een toename van criminaliteit.

Bereikbaarheid verbeteren 
BVNL wil de bereikbaarheid verbeteren en de economie aanjagen door te investeren in het bestaande wegennet. Heel goed dat de Tweede Kamer akkoord is gegaan met het verbreden van de N57, wat de doorstroming van verkeer ten goede moet komen.”

Donderdagavond trapt de partij haar campagne af, in café Cheers in Hellevoetsluis.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.