BVNL Haarlem vraagt gemeente om gevaarlijke stoep aan te pakken

Het valt Slijterij Van Wort aan de Haarlemse Rijksstraatweg dagelijks op: de stoeprand die regelmatig mensen lanceert en lelijk ten val brengt. “In het begin lach je erom, maar nu wordt het vervelend en triest. Stel, je opa of oma overkomt dit. Gemeente in kennis gesteld. Verkeerspolitie erbij, conclusie: het is perfect”, stelt de slijter op zijn Facebookpagina.

BVNL-raadslid Joey Rademaker hekelt het lakse optreden van de gemeente. “Het is toch te gek voor woorden dat de gemeente deze gevaarlijke stoep ongemoeid laat? Als mensen zo vaak lelijk vallen, verwacht je daadkrachtig handelen om de veiligheid te verbeteren”, aldus Rademaker, die ervoor pleit om de stoeprand naar beneden te slaan. 

Vragen van het lid Rademaker mbt gevaarlijke stoep in Haarlem: 

1) Bent u bekend met de stoeprand in Haarlem die bijna dagelijks mensen lanceert en lelijk ten val brengt? 

2) Waarom wilt u, nadat u op de onveilige situatie bent gewezen, geen actie ondernemen om de veiligheid te verbeteren? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Accepteert u dat deze stoeprand bijna dagelijks ongelukken veroorzaakt, soms zodanig dat de ambulance moet uitrukken? Zo nee, welke actie(s) gaat u ondernemen? Graag een gedetailleerd antwoord. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.