Poep-spuitende wc’s in ouderenflat Hellevoetsluis. BVNL stelt Kamervragen over onhygiënische omstandigheden

Rioolwater dat als een vulkaan van poep uit het toilet spuit. Bewoners van ouderenflat Buiten-Veste in Hellevoetsluis moeten dat al jaren doorstaan wanneer het hard regent. “Wat een smerige en ranzige bedoeling dat ouderen in onze gemeente zo aan hun lot worden overgelaten”, aldus het BVNL lijsttrekkersduo Voorne aan Zee, Melissa de Rijke en Dick Groeneweg.

“Als wij in de gemeenteraad komen gaan we zulke misstanden te vuur en te zwaard bestrijden. Dit horrorhuis vol met rioolvliegen is onacceptabel.”

BVNL partijleider Wybren Van Haga stelt Kamervragen over de kwestie. 
“Dit is spelen met de gezondheid van mensen. Duizenden rioolvliegen die bacteriën verspreiden, overal een rioollucht en een Woonzorg die na jaren van wegkijken pas in actie lijkt te komen, als door media-aandacht zaken vloeibaar worden. Ik wil dat de minister van Volksgezondheid zowel Woonzorg, waar de ouderenflat onder valt, als de gemeente kapittelt inzake deze mensonterende toestand.”

Vragen van het lid Van Haga inzake de onhygiënische omstandigheden in een ouderenflat in Hellevoetsluis: 

1) Bent u bekend met de berichten over poep spuitende wc’s in een ouderenflat te Hellevoetsluis

2) Wat vindt van het feit dat er jarenlang een loopje is genomen met de volksgezondheid van ouderen in een horrorhuis vol met rioolvliegen? 

3) Heeft u de bereidheid om zowel Woonzorg, waaronder de ouderenflat valt, als de gemeente te kapittelen over deze mensonterende toestanden? Zo ja, graag een overzicht van de acties die u richting beiden gaat ondernemen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.