BVNL wil geen gendergevlag, maar Haarlemse vlag – ook in de Raadszaal

Vorige week maakte BVNL-raadslid Joey Rademaker al duidelijk helemaal klaar te zijn met de door woke ingegeven dwangmatige regenboogpropaganda. Rademaker wil ook onderzoek naar homo-geweld en wijst erop dat symbolische maatregelen, zoals regenboogbankjes en regenboogvlaggen, geen enkel effect hebben op het uitbannen daarvan.

Rademaker is zeer verontwaardigd over de schandalige beantwoording van wethouder Eva de Raadt (CDA) onlangs in de gemeenteraad. Zij weigerde in te gaan op het BVNL-voorstel om te onderzoeken waar de oorsprong van LHBTIQ-geweld ligt . “Met een hoogst irritante labbekakkerigheid wees de wethouder op een niet ter zake doend rapport en toonde zij geen enkele bereidheid om te onderzoeken wat de aard, omvang en achtergrond van de daders is bij geweld tegen mensen die vanwege hun seksuele geaardheid worden lastgevallen in Haarlem of waar zelfs geweld tegen wordt gebruikt. Een gotspe!”

Haarlemse vlag 
In plaats van de nietszeggende regenboogvlag pleit BVNL ervoor om overal in de stad te vlaggen met de Haarlemse vlag. Rademaker: “De Haarlemse Vlag staat symbool voor de eenheid en verbondenheid van alle Haarlemmers, ongeacht hun religie, seksuele voorkeur of huidskleur!”

Ook in de raadzaal 
Het raadslid wil de Haarlemse vlag, net als de Nederlandse driekleur, ook in de raadzaal hijsen. “De Nederlandse driekleur en de vlag van Haarlem als symbolen van ons land, onze stad en de eenheid daarvan. Zulke vlaggen horen thuis in de raadzaal,” aldus Rademaker, die erop wijst dat de Nederlandse vlag ook in de Tweede Kamer een permanente en prominente plek heeft gekregen. “Veel gemeenten hebben dit landelijke voorbeeld gevolgd. Bovendien past dit bij een gevoel van stadstrots.”

Rademaker diende een drietal moties in mbt deze kwestie.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.