BVNL: (weg)afsluitingen ramp voor ondernemers

BVNL Voorne aan Zee pleit voor het instellen van een zogeheten nadeelcompensatie voor ondernemers die door gemeentelijk beleid kampen met omzetverlies.

“Denk hierbij aan wegopbrekingen, omleidingen en het autoluw maken van de omgeving van winkelgebieden”, aldus Dick Groeneweg, die bijvoorbeeld wijst op de naderende intocht van Sinterklaas. “Dan wordt de vesting van Hellevoetsluis niet een dag, maar een hele week autoluw gemaakt. Dat kost ondernemers keiharde euro’s, die via de nadeelcompensatie gecompenseerd moeten worden. In andere steden, zoals bijvoorbeeld Den Haag, werkt dit al.”

Niet meer dan billijk
Groeneweg vindt zo’n nadeelcompensatie niet meer dan billijk. “Als winkelgebieden hermetisch van de buitenwereld zijn afgesloten door bijvoorbeeld werkzaamheden aan de riolering, wegen en/of straten, dan is compensatie voor de geleden omzet het minste wat een gemeente kan doen. En al helemaal als projecten langer duren dan vooraf is afgesproken”, vindt Groeneweg. Bovendien is extra hulp aan ondernemers meer dan welkom na de coronalockdown van vorig jaar en de huidige energiecrisis, die het midden- en kleinbedrijf recht in het ondernemershart treft.

BVNL doet op 23 november voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Voorne en rekent op een aantal zetels.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.