BVNL Voorne aan Zee presenteert verkiezingsprogramma ‘In het belang van Voorne’

BVNL Voorne aan Zee heeft vandaag haar verkiezingsprogramma ‘In het Belang van Voorne’ gelanceerd. De partij is voor het behoud van de eigen identiteit van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne, de drie gemeenten die op 23 november fuseren tot Voorne aan Zee. Ook het landschap moet niet onherkenbaar veranderen.

Geen stikstofregels en geen windturbines
“Dat houdt in dat de boeren in onze regio volop de ruimte krijgen om te blijven boeren. Weg met die desastreuze stikstofregels”, aldus Wybren van Haga, die zich daarvoor hard maakt in de Tweede Kamer. Het lijsttrekkersduo Melissa de Rijke en Dick Groeneweg keert zich mordicus tegen de komst van twee torenhoge windturbines bij Brielle en Zwartewaal. “Ook willen wij af van het ridicule plan van de aanleg van een groot zonnepark en het doortrekken van de metrolijn naar Hellevoetsluis. Maak liever werk van het verbreden van de N57. Dan doe je wat goeds voor de bereikbaarheid.”

Meer wijkagenten, volwaardige zorg
In een duidelijk tienpuntenplan pleit BVNL ervoor dat inwoners uit de eigen gemeente voorrang krijgen bij het kopen van een woning en het huren van een huis. “Ophouden met voorrangsverklaringen voor statushouders en het huisvesten van asielzoekers”, wat De Rijke en Groeneweg betreft, die ter bevordering van de veiligheid pleiten voor meer wijkagenten op straat. “Ook het gesloten politiebureau in Brielle moet zo snel mogelijk weer open.”

Daarnaast gaat BVNL zich inzetten voor een stevige lobby naar het Rijk om Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) een volwaardig ziekenhuis te laten blijven. “Wij zijn ook tegen het sluiten van de spoedeisende-hulpafdeling in het Van Weel Bethesda Ziekenhuis Dirksland. Het is totaal onacceptabel dat men zo wil beknibbelen op goede zorg in onze regio”, stellen de twee lijsttrekkers.

Lees hier het hele verkiezingsprogramma van BVNL Voorne aan Zee.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.