BVNL Tytsjerksteradiel wil wolf vogelvrij verklaren

Boerin Nynke Koopmans, fractievoorzitter van BVNL Tytsjerksteradiel en kandidaat voor de Provinciale Staten en het Wetterskip Fryslân heeft het helemaal gehad met de moordlustige wolf. De wolf richt steeds vaker massaslachtingen aan onder het vee van boeren, die het dankzij het (stikstof)beleid van het kabinet Rutte/Kaag toch al zo moeilijk hebben.

“Steeds vaker wordt vee aangevallen door de wolf en daarbij heeft niemand  mij nog kunnen uitleggen op welke manier de natuur erop vooruit gaat als onze lammetjes, kalfjes en veulentjes door wolven worden gedood’, aldus Koopmans. 

Weg met wolfbeschermend dictaat uit Brussel
De door Europa opgelegde regelgeving zorgt ervoor dat de wolf een beschermde status heeft. Koopmans: “Het is een typisch voorbeeld van compleet doorgeschoten Europese regelgeving, die voor Nederland alleen maar schade en ellende oplevert. Daarom  wil BVNL dat de wolf vogelvrij verklaard wordt, zodat inwoners de ruimte krijgen hun vee en kinderen te beschermen. Europa is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van onze inwoners, een burgemeester is dat wel. Wij vragen onze burgemeester zijn gezonde verstand te gebruiken en het idiote wolfbeschermende dictaat uit Brussel naast zich neer te leggen.”

BVNL-voorman Wybren van Haga steunt vanuit de Tweede Kamer de oproep van Koopmans om de wolf vogelvrij te verklaren. “Uit antwoorden op diverse door mij gestelde Kamervragen blijkt dat de minister niet opkomt voor de belangen van boeren en slaafs achter Europese regelgeving aanloopt. Ik roep alle bestuurders in gemeenten en provincies waar de wolf voorkomt op om het voorstel van het vogelvrij verklaren van de wolf over te nemen.” 23 februari aanstaande dient BVNL Tytsjerksteradiel de wolvenmotie in.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.