BVNL stelt Kamervragen over doordrukken woonpark voor arbeidsmigranten bij Oostvoorne

BVNL stelt Kamervragen over het doordrukken van de komst van een woonpark voor 350 arbeidsmigranten bij Oostvoorne. Het provinciebestuur staat op het punt de regels te versoepelen. Wybren van Haga: ““De wens van bewoners wordt compleet genegeerd.”

“Bewoners in Oostvoorne zitten hier helemaal niet op te wachten, hebben daar nooit voor gestemd bij een verkiezing, maar krijgen dit wel doodleuk voorgeschoteld. Wat ons betreft onacceptabel”, aldus Van Haga.

De BVNL-duolijsttrekkers uit Voorne, Dick Groeneweg en Melissa de Rijke, kunnen er met hun verstand niet bij. “Bewoners in de polder tussen Tinte en Oostvoorne willen dit helemaal niet. Zij vrezen dat de 350 arbeidsmigranten een te zware druk leggen op de omgeving. De groei is veel te groot. Dat gaat geheid leiden tot overlast en problemen. 350 mensen erbij, terwijl Tinte slechts zo’n 250 inwoners telt, dat is vragen om ellende.”

Vragen van BVNL aan de minister van wonen, inzake de ongewenste huisvesting van 350 arbeidsmigranten in Oostvoorne:

1) Bent u bekend met de berichtgeving dat de komst van 350 arbeidsmigranten tegen de zin van bewoners gewoon wordt doorgedrukt?

2) Wat doet het met het vertrouwen in de politiek als een kleine gemeenschap, Tinte telt slechts 250 inwoners, er 350 arbeidsmigranten bijkrijgt, terwijl dat nooit in een verkiezingsprogramma heeft gestaan en de mensen er geen enkel zeggenschap over hebben? Graag een gedetailleerd antwoord.

3) Heeft u de bereidheid om met de provincie in gesprek te gaan teneinde het grootschalige plan van tafel te halen? Zo nee, waarom niet?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.