BVNL lijsttrekker bedreigd – BVNL doet aangifte

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) is enorm geschrokken van het laaghartige dreigement dat BVNL-raadslid Johan Talsma uit het Friese Dokkum na een debat onder de ruitenwisser van zijn auto vond.

In een dreigbrief werd geëist dat BVNL Noardeast-Fryslân zich moet terugtrekken, anders zouden er ‘sancties’ tegen lijsttrekker Talsma worden genomen. Ook de gezinsleden van het Friese-raadslid worden in het schrijven bedreigd: “Ik weet dat uw vrouw in Drachten werkt en dat uw kinderen op school zitten bij de karwei. Hen zou toch niks moeten overkomen.” 

Van Haga neemt de bedreigingen aan het adres van zijn Friese kandidaat uiterst serieus en doet namens BVNL aangifte.

“Deze misselijkmakende bedreiging nemen wij hoog op. In een goed werkende democratie moet elke partij op een veilige manier campagne kunnen voeren. Deze bedreiging, notabene ook aan het adres van vrouw en kinderen, is onacceptabel”, aldus Wybren van Haga. 

Talsma zelf is onthutst over hetgeen hij gisterenavond na het voeren van een verkiezingsdebat aantrof.

“Je mag het in dit land hartstikke oneens zijn met elkaar, maar als we elkaar gaan bedreigen, dan staat het vrije woord niet alleen onder druk, maar zakken we ook door een ondergrens”, aldus Talsma die zegt onverdroten door te gaan met het voeren van campagne. “Ik laat mij door niks en niemand de mond snoeren. Nu. niet, nooit niet!”

Ook Talsma gaat aangifte doen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.