BVNL Haarlem wil kordaat antwoord college op getreuzel met vergunningen

BVNL-raadslid Joey Rademaker heeft geen goed woord over voor de traagheid waarmee de gemeente Haarlem vergunningen ‘in behandeling’ neemt. Erger nog: de gemeente wil bar weinig doen aan luilekkerland op het stadhuis. Het uitgeven van vergunningen is in Haarlem steeds ingewikkelder en tijdrovender, maar stadsbestuur wil daar slechts op een ‘sobere’ manier iets aan doen.

“Het lijkt wel of het college liever inzet op lanterfanten op het stadhuis, in plaats dat het mensen in de stad, die met smart zitten te wachten op hun vergunningen, uit de brand helpt. De weinige ambtenaren die zich op de afdeling Vergunningen wél het snot voor de ogen werken en nu ernstig onder druk staan, hebben ook meer aan een kordaat college dat problemen oplost”, stelt Rademaker. 

De fractievoorzitter van BVNL hekelt de laksheid waarmee de gemeente reageert op het spijkerharde oordeel dat het onderzoeksbureau Senze velde over de vergunningsverlening in de Spaarnestad. Er werken onvoldoende ambtenaren op de afdeling vergunningen om de continuïteit te garanderen. Ook de wettelijke termijnen waarin zij moeten besluiten staat onder druk. 

“Dat een stadsbestuur zo timide reageert op notabene een onderzoek waar het zelf de opdrachtgever van is, is veelzeggend en pijnlijk”, aldus Rademaker, die het college via raadsvragen oproept om alsnog orde op zaken te stellen op de afdeling Vergunningen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.