BVNL Haarlem in actie tegen eenzaamheid: ‘Laat eenzame Haarlemse ouderen op een huisdier passen’

BVNL Haarlem pleit voor promotiesteun voor de Stichting Oopoeh. Deze stichting zorgt ervoor dat ouderen in de buurt op huisdieren kunnen passen.

“Dat zijn drie vliegen in één klap”, stelt BVNL-raadslid Joey Rademaker. “Senioren krijgen meer gezelschap en beweging, huisdieren krijgen aandacht en verzorging, en werkende baasjes hebben dan een betrouwbare oppas: “Zo kun je op een makkelijke manier voorkomen dat ouderen in een isolement terechtkomen.”

Rademaker wil dat de gemeente de mogelijkheden van de stichting via wijkkranten en sociale media aanprijst. “De eenzaamheidscijfers nemen nog steeds toe. We moeten alle middelen aangrijpen om het gezwel eenzaamheid te bestrijden”, aldus het raadslid, dat schriftelijke vragen indient.

1) Bent u bekend met het feit dat eenzaamheid in Haarlem nog steeds toeneemt?

2) Bent u bekend met de Stichting OOPOEH, die ervoor zorgt dat ouderen in de buurt op huisdieren kunnen passen?

3) Deelt u de mening dat door deze stichting senioren meer gezelschap en beweging krijgen, huisdieren aandacht en verzorging krijgen en werkende baasjes een betrouwbare oppas hebben en we zo op een makkelijke manier voorkomen dat ouderen in een isolement terechtkomen? Zo ja, heeft u de bereidheid om de stichting via wijkkranten en sociale media aan te prijzen, teneinde eenzaamheid te bestrijden? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.