Wonen bij een windmolen maakt uw huis minder waard

Windmolens zijn niet alleen lelijk en veroorzakers van overlast voor mens, dier en natuur, ze zorgen er ook nog eens voor dat uw huis minder waard wordt. BVNL zegt al heel lang: weg met de windmolens. Energie opwekken kan op veel betere manieren.

Klimaatakkoord
Huizen die in de buurt staan van windmolens, zullen in 2030 met zo’n 3,8 procent in waarde gedaald zijn. Dat blijkt uit een recent onderzoeksrapport van TNO. Gemiddeld wordt een woning 9000 euro minder waard, tov ruim 6000 euro in 2020. Eerder werd ingeschat dat de waardedaling door de nabijheid van windmolens marginaal zou zijn, maar dat blijkt nu toch tegen te vallen. Dit komt onder andere door de geplande bouw van nieuwe windmolens, om te kunnen voldoen aan het klimaatakkoord. Tot 2030 zouden er nog 900 windmolens bij moeten komen. Logischerwijs neemt daardoor het aantal huizen dat in de buurt staat van zo’n windmolen toe en zullen er dus ook meer huizen in waarde dalen. BVNL vindt dit onacceptabel.

Gedrochten
Wie een huis koopt, kan er niets aan doen dat de regering zich committeert aan maatregelen die geboren zijn uit een hysterische klimaathoax. Als er dan vervolgens tegen wil en dank een windmolen in je achtertuin verschijnt, kan het niet zo zijn dat je daar, naast alle overlast die je er sowieso al van hebt, ook nog financieel door benadeeld wordt. Huiseigenaren hebben zelf helemaal niets te zeggen over de zogenaamde Regionale Energie Strategie├źn (RES’en) die door de overheid gemaakt worden, maar zij worden er wel het slachtoffer van. Ons hele land wordt volgebouwd met gedrochtelijke windturbines die allerhande schade aanrichten en helemaal geen goede, toekomstbestendige oplossing zijn in de energietransitie. De burger betaalt – opnieuw – de rekening en legt er ook nog geld op toe als hij zijn huis verkoopt. En die klimaatdoelen? Die worden niet eens gehaald.

Drammende klimaatbureaucraten
Keer op keer worden de Nederlanders in het pak genaaid door een kabinet dat van toeten noch blazen weet. We hebben een minister van Klimaat en Energie die miljarden claimt voor allerhande klimaatfondsen, maar het niet wil hebben over haalbaarheid en betaalbaarheid. En laten zijn ‘ambitieuze plannen’ dat nou juist beiden helemaal niet zijn. Het stelselmatig uitknijpen van de Nederlandse bevolking ten behoeve van de agenda van een stel drammende klimaatbureaucraten moet afgelopen zijn. Een energietransitie, prima, maar niet over de rug van de bevolking. En Nederland is geen windmolenpark.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.