Compensatie Groningers: WOZ-waarde cadeau en meedelen in baten Gasfonds

De sluiting van het Groninger gasveld zal de geschiedenis in gaan als de grootste blunder van het kabinet Rutte IV. Dat kan voorkomen worden door het gasveld direct te heropenen en de Groningers royaal te compenseren.

“In een tijd van extreem hoge gasprijzen, waarbij de regering zelf spreekt van een ‘beginnende gascrisis’ en waarin we niet weten hoelang we nog Russisch gas naar Europa zien vloeien, is sluiting van het Groninger gasveld het allerdomste wat je kunt doen. Steeds meer particulieren kampen met energiearmoede en veel ondernemers dreigen kopje onder te gaan, omdat ze de energierekening niet meer kunnen betalen”, aldus Wybren van Haga, die Groningen fors wil betalen om de gaskraan weer open te draaien.

“De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Groningen is twee ton. Geef dit, naast het herstellen van de schade en het verstevigen van de huizen, aan de 27.000 huishoudens die volgens Nationaal Coördinator Groningen in ‘mogelijk onveilige huizen’ wonen cadeau! Richt daarbovenop een Gasfonds op, waarmee Groningers mee kunnen delen in de gasbaten. Dan is er in Groningen echt steun te vinden voor het opnieuw produceren van gas, zeker als je je bedenkt dat een meerderheid van de Groningers voor het opendraaien van de gaskraan is. Mensen uit het aardbevingsgebied zijn daar zelfs nog iets meer bereid toe dan mensen buiten het bevingsgebied.”

14.000 handtekeningen
De BVNL-petitie die oproept om opnieuw gas te produceren is bijna 14.000 keer ondertekend.  “Opiniepeiler Maurice de Hond heeft in opdracht van BVNL de mening van Nederland gepeild. 75% van de 2800 respondenten is voor het opnieuw produceren van gas. De oplossing voor de gascrisis is simpel: produceren!'” aldus Van Haga, die staatssecretaris Vijlbrief wil behouden voor een apocalyptische fout.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.