BVNL wil oplossing voor 45.000 Brabantse huishoudens die buiten prijsplafond vallen

BVNL heeft grote zorgen over de 45.000 Brabantse huishoudens die deze winter mogelijk de hoofdprijs voor energie moeten betalen. De kans bestaat dat flats met blokverwarming, studentenhuizen en woongroepen buiten de afspraken voor het prijsplafond vallen.

Huisuitzettingen
“Als je hoort dat dit tot tot huisuitzettingen kan leiden, dan moet er heel snel wat gebeuren om deze groep de helpende hand te bieden”, vindt Wybren van Haga. In Brabant hebben duizenden huishoudens geen eigen ketel, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat zijn voornamelijk flats met blokverwarming. Maar ook studentenhuizen, woongroepen en mensen in een wooncomplex hebben een collectieve gasrekening die vaak in de huurprijs wordt verrekend. 

Van Haga: “Juist deze groep dreigt buiten de boot te vallen, dus roep ik energieminister Jetten op om met een oplossing te komen, voor de mensen die het al niet breed hebben en straks in de kou, of nog erger: op straat komen te staan, omdat ze energierekening niet meer kunnen betalen. Dat is totaal onwenselijk.” BVNL wijst op het feit dat de Woonbond heeft gesteld dat huisuitzetting een serieus risico voor sommige mensen is, omdat de stookkosten in de huurprijs zijn verwerkt. 

Vragen van het lid Van Haga aan de minister van Energie, inzake 45.000 Brabantse huishoudens die buiten het prijsplafond vallen:

1) Bent u bekend met de berichtgeving over 45.000 Brabantse huishoudens die buiten het prijsplafond vallen

2) Deelt u onze zorgen over het feit dat 45.000 Brabantse huishoudens deze winter mogelijk de hoofdprijs voor energie moeten betalen, omdat de kans bestaat dat flats met blokverwarming, studentenhuizen en woongroepen buiten de afspraken voor het prijsplafond vallen? 

3) Bent u bekend met het feit dat dit tot tot huisuitzettingen kan leiden? 

4) Heeft u de bereidheid om voor de groep van 45.000 Brabantse huishoudens een oplossing te zoeken? Graag een gedetailleerd antwoord.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.