Golf aan faillissementen onder middenstanders door hoge energieprijzen. BVNL vraagt debat aan

Wybren van Haga heeft een Kamerdebat aangevraagd over de dreigende golf aan faillissementen onder gezonde bedrijven, die door de hoge energieprijzen dreigen om te vallen. BVNL wil o.a. steunmaatregelen voor essentiële voedselvoorzieners. Het opstarten van de gasproductie in Groningen is van levensbelang.

Minister moet actief handelen
Er dreigt een golf aan faillissementen in het MKB. “Door de exploderende energie- en gasprijzen is dat de harde realiteit voor een groot deel van de slagers, bakkers en groenteboeren. Funest voor winkelstraten, waar de leegstand enorm zal toenemen,” aldus Wybren van Haga, die van de minister van Economische Zaken actief handelen wil zien om energie-intensieve MKB-ers te hulp te schieten.

Van Haga: “Mickey Adriaansens is van de VVD, een partij die het ooit voor ondernemers opnam. Nu we zo ver zijn dat er bakkers zijn die voor gas in plaats van 30.000, straks 300.000 euro per maand moeten betalen, moet zij van D66-energieminister Rob Jetten eisen dat de gaskraan in Groningen weer opengaat. Daarmee kunnen we een hoop ondernemers redden van de ondergang. Wij hebben met Groningen een ultrarijk klein Koeweit, waarmee we alle middenstanders kunnen redden, energierekeningen van burgers drastisch kunnen verlagen en we tegelijkertijd de Groningers steenrijk kunnen maken. Direct doen dus!”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.