BVNL wil debat over ridicule krimpplannen Schiphol

De minister van Infrastructuur moet tekst en uitleg geven over de nieuwe absurde plannen van Schiphol om het aantal vluchten deze zomer drastisch te schrappen. “Het kabinet strooit zand in een enorme banenmotor,” aldus Wybren van Haga. “Het is totaal bezopen.”

“Wordt hier listig de klimaatsagenda van minder vliegen uitgevoerd en jagen we daarom reizigers naar concurrerende luchthavens net over de grens?” vraagt Van Haga zich af. Het voornemen van het kabinet om luchthaven Schiphol met zeker 10 procent te laten inkrimpen kan op geen enkel draagvlak rekenen bij BVNL. Dit is uitermate slecht voor de Nederlandse economie. “In plaats van een werkgever als Schiphol te faciliteren in haar groei en daarmee werkzoekenden aan een baan te helpen, wil dit kabinet het mes in deze economische groeibriljant zetten en de werknemers van de luchthaven richting de bijstand helpen”, briest Van Haga, die zo snel mogelijk in een debat opheldering wil van de minister. 

Van Haga kan zich niet aan de indruk onttrekken dat ook hier de D66-agenda van minder vliegen wordt uitgevoerd. “Er is vraag naar vliegen, faciliteer dat, in plaats van de Nederlandse luchtvaarteconomie kapot te maken.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.